Saldus aitriųjų paprikų padažas „Santa Maria“ tinkamas ne tik kaip pagardas azijietiškiems patiekalams, bet ir kaip marinatas, jei norite lipnių saldžiarūgščių sparnelių.
Stiprus salsvas jo skonis patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems. Jei norėsis daugiau aštrumo, į marinatą įberkite „Santa Maria“ maltų aitriųjų paprikų.
Lipnūs azijietiški sparneliai
Reikės:
Gaminimas
Pasiruošiame marinatą – saldų aitriųjų paprikų padažą „Santa Maria“ sumaišome su smulkiai tarkuotu šviežiu imbieru, česnaku, actu, aitriosiomis paprikomis (jei norisi aštriau), druska arba sojų padažu.
Į šį marinatą sudedame vištų sparnelius ir gerai sumaišome. Galime palikti taip pastovėti šaldytuve pernakt. Bet galite kepti ir po keliolikos minučių.
Kepame 190 ℃ orkaitėje apie 40 min. Iškepusius dar patepame saldžiu aitriųjų paprikų padažu „Santa Maria“, pabarstome sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.