Spausdinti

Patiekalas, tikriems tuno ir makaronų mėgėjams. Tikrai greiti ir sotūs pietūs garantuoti, o jei ruošite kotletukus vakarienei, patiekite su salotomis.

Makaronai su tuno kotletukais

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

700 g tuno aliejuje
400 g spaghetti makaronų
Stiklainio „Tikro italo“ pomidorų padažo
2 šaukštų kedrinių pinijų
3 baltos duonos riekių
2 šaukštų citrinos sulčių
1 citrinos žievelės
0,5-1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
ryšulėlio petražolių
1 kiaušinio
druskos
pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Tuną nusunkiame ir kiek įmanoma nusausiname, aliejų atidedame (tik neišpilkite!).

2

Į dubenį dedame šakute susmulkintą tuną, riešutus, įtarkuojame citrinos žievelę, įberiame susmulkintas petražoles, sutrupintą duoną, citrinos sultis, įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipirais. Viską gerai išmaišome ir formuojame nedidelius 3-4 cm skersmens kotletukus.

3

Dideliame puode užkaičiame vandenį makaronams, pasūdome. Makaronus išverdame al dente – šiek tiek kietokus.

Reklama
41011
4

Keptuvėje įkaitiname nuo tuno nupiltą aliejų ir jame kepame kotletukus 5-7 minutes, vis pavartydami. Iškepusius kotletus nusausiname kepimo popieriumi.

5

Į švarią keptuvę supilame pomidorų padažą, palaukiame kol užkais, sudedame kotletukus, pašildome 2-3 minutes.

6

Į lėkštę dedame makaronus ir karūnuojame tuno kotletukais su padažu. Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir skanaus!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą