Spausdinti

Maltinukai garstyčių padaže

0
komentarai
44
Porcijos
2 asm.

Maltinukams:

250 g maltos kiaulienos
250 g maltos jautienos
1 svogūno
1 šaukšto majonezo
1 šaukšto garstyčių (aš naudoju švelnias amerikoniško stiliaus garstyčias, bet jei tokių neturite, tai tada siūlau dėti mažą šaukštelį Dijono garstyčių)
1 kiaušinio
saujos džiūvėsėlių
druskos, pipirų
čiobrelio lapelių

Padažui:

didelio svogūno
2 skiltelių česnako
150 g šampinionų
50 g sviesto
šaukšto miltų
200 ml balto vyno
150 ml vištienos sultinio
1 šaukšto pilnagrūdžių garstyčių
1 šaukšto amerikietiškų garstyčių (jei nėra, pakeisti Dijono garstyčiomis puse kiekio)
100 ml grietinėlės
trupučio aliejaus
druskos, pipirų
kelių čiobrelio stiebelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Maltinukai:

1

Svogūną labai smulkiai supjaustome ir kartu su visais kitais ingredientais sudedame į mėsą. Viską gerai išmaišome.

2

Iš mėsos formuojame golfo kamuoliuko arba didelio graikinio riešuto dydžio kamuoliukus (lengviausia tai daryti truputį drėgnomis rankomis).

3

Ant kepimo skardos dedame groteles ir ant jų sodiname kukulius. Kadangi jie tupi ant grotelių, skystis iš jų išbėga ir jie tokie tvirti išeina, nes, jei jie sėdi savo skystyje, tai gali ir pabyrėti. Galima ir skardoje juos kepti – džiūvėsėliai šiek tiek sugeria skystį, kuris yra mėsoje.

Reklama
41011
4

Kepame apie 40 minučių 190˚C orkaitėje, po 20 min. apverčiame, kad apskrustų ir kitas šonas.

Ruošiame padažą:

1

Supjaustome svogūną pusžiedžiais. Puode arba keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir šaukštą sviesto (apie 20 g), lengvai pakepiname svogūną.

2

Sudedame į keptuvę smulkintą česnaką. Palaukiame, kol česnakas pakvips.

3

Sudedame supjaustytus grybus ir juos lengvai pakepiname.

Reklama
41011
4

Sudedame prieskonius (druską, pipirus ir čiobrelį) ir garstyčias.

5

Supilame vyną ir leidžiame jam gerokai pakunkuliuoti.

6

Supilame pusę vištienos sultinio, kitą pusę pasiliekame, jei prireiktų praskiesti.

7

Per tą laiką (geriausiai mikrobanginėje krosnelėje) išlydome sviestą ir į tą sviestą įdedame kupiną šaukštą miltų. Išmaišome ir tą masę sudedame į grybų ir vyno mišinį, maišome, kol viskas sutirštės.

8

Supilame grietinėlę ir pakaitiname.

9

Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į karštą padažą, dar palaikome ant ugnies minutę ir išjungiame. Cukinija išvirs ir be ugnies, be to, kai sudėsime kukulius, viską pašildysime.

10

Kai kukuliai iškepa, juos sudedame. Jei padažas jau atvėso, viską pakaitiname 1-2 minutes.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Beata, didelis aciu uz sita recepta, mano dukros mylimiausias patiekalas, gaminu retai, bet visada labai skaniai gaunasi.

  2. Beata, didelis aciu uz sita recepta, mano dukros mylimiausias patiekalas, gaminu retai, bet visada labai skaniai gaunasi.

  3. sitie kukuliukai nerealus,kai karta padariau draugams, tai dabar nuolat praso, kad pagaminciau siuos kukuliukus 🙂 labai skanu

  4. sitie kukuliukai nerealus,kai karta padariau draugams, tai dabar nuolat praso, kad pagaminciau siuos kukuliukus 🙂 labai skanu

  5. Laba diena. Garstyciu ir grybu padazo paruosimo sarase nebuvo cukinijos, tai jos ir nenusipirkau, nes visus produktus pirkau pagal sarasa 🙂 Pagaminau viska pagal recepta, laukiu vakaro ir seimynos nuosprendzio 🙂 Man tai skanu.

  6. Sveiki, Vakar gaminau šį nuostabų patiekaliuką, tai šeimyna liko sužavėta. ačiū už paprastą, bet labai skanią idėją.

  7. labai skanus patys maltinukai, labai purus kepant tiek okrkaiteje , tiek keptuveje, labai skanus patiekalas, tik gal cukinija reiketu ta zalia nedidele deti, bet labai ir taip patiko

  8. labai skanus patys maltinukai, labai purus kepant tiek okrkaiteje , tiek keptuveje, labai skanus patiekalas, tik gal cukinija reiketu ta zalia nedidele deti, bet labai ir taip patiko

  9. Receptas nuostabus. LABAI AČIŪ. Maltinukus darome pakankamai dažnai, ir dažnai, kai lankosi draugai. Vieną kartą padarėm savo draugams, ir kai tik suvalgė ir pagyrė koks puikus receptas ir koks puikus skonis, vienas iš jų paklausė, kas čia tas žalias padaže??? Kai sužinojo, kad padaže yra cukinijos ir pievagrybių, pareiškė, kad jų niekada nemėgęs ir nevalgo… Vat kaip būna :)))

  10. Ai, juk neparasiau kuo viskas baigesi. Vyras pripazino, kad skanu, bet daugiau niekada ir neprase pakartoti. O dydysis recepto pliusas tas, kad gaminant si patiekala isgeriau ir as vyno (to paties, kaip ir pagal recepta teko panaudoti), tai gaminti buvo labai linksma ir buvau labai geros nuotaikos 🙂 Aciu uz tai!

  11. Sveiki,
    Labai Jums ačiū už nuostabią idėją, bet prieš pradėdama gaminti, norėčiau paklausti, ar galima šiam patiekalui naudoti Saudos garstyčių sėklas? Iš anksto dėkoju.

  12. Išbandžiau ir aš šį receptą 🙂 Superinis ! Rekomenduoju būtinai pasigaminti.
    Puikus būdas paįvairinti kotletų meniu . Vyrui laaaaabai patiko 🙂

  13. Išbandžiau ir aš šį receptą 🙂 Superinis ! Rekomenduoju būtinai pasigaminti.
    Puikus būdas paįvairinti kotletų meniu . Vyrui laaaaabai patiko 🙂

  14. gavau anti ir nezinau ka daryti, daug zaisti neturiu laiko. kaip manot ar galima padaryti tokius maltinukus tik is antienos?

  15. Na, ir vel..perskaiciau ir pagaminau 🙂 tokio skonio nesitikejome..padazas ir cukinija – tobula 🙂 reziume: vyriskis apsivalge ir nugriuvo miegot, tad virtuve teko tvarkyti paciai :))

  16. laba diena,

    norejau paklausti jei as grybu nedesiu skonis labai pasikeis? nes mano vyras negali valgyt grybu :/ o as dievinu bet kadangi planuoju daryt tai ydomu ar labai pasikeis skonis jei ju nedesiu. Aciu uz atsakyma

  17. Sveika,Beata, pagaminau patieka ir paragavus supratau,kad tai geriausias kotletukų patiekalas….labai ačiū už šį receptą;)

  18. Sveiki, o sauja džiūvėsėlių dalyvauja kur? Čia maltiniams apvolioti ar į tešlą dėti? Jei į tešlą, tada kaip būdami viduje jie gali sugerti skystį išbėgantį lauk?

  19. Labai skaniai gavosi:)
    Kepiau maltinukus keptuvėje, nes orkaitė neveikia. Kai sutaisys mėginsiu orkaitėje kepti, tikiuosi bus dar skaniau 🙂

  20. Norčiau pasitikslinti, ar gaminant padažiuką alkoholis iš jo išgaruoja? Norėčiau pagaminti šiuos kotletukus, bet turiu du labai mažus valgytojus:)

  21. niekados nededu į maltinukus kiaušinių. mano senelė, prieškarinė prūsiška gaspadinė, niekados nedėdavo. Čia gal nuo sovietmečio ateina šita mada, su kiaušiniais. Prisimenu studentų valgykloje būdavo maltinukai, kieti, kad net langą galėjai išmušti, matyt su kiaušiniu. Maltinukams reikia geros mėsos, riebiame piene ismirkintos geros bandelės ar pyrago(velykoms galit šliųkštelt ir grietinėlės) ir labai susmulkinto svogūno, na dar prieskonių, žinoma. Svogūną aš smulkinu elektriniu smulkintuvu, įpilus šaukštą pieno. Viską gerai sumaišom ir pastatom pusvalandžiui. Po to imam mėsą saujomis ir metam su jėga į dubenį. Taip daužom masę kokias penkias minutes. Formuojam maltinukus, apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje. Tada sudedam į gilų kepimo indą (aš naudoju stiklinį) ir į įkaitintą orkaitę. Maltinukai bus purūs, purūs. Kaip mane mokė senelė, jei nori gerų maltinukų, reikia geros mėsos, šviežio gero pyrago ar bandelės ir nedaryti maltinukų per mažų… o kai turėsit tobulus maltinukus galit juos pateikti su visokiais padažais ir be jų, galit valgyti šaltus ant sumuštinių ir t.t.

  22. Ka tik su draugu labai skaniai pavalgem matinukus padaze pagal jusu recepta! Aciu jums didelis uz jusu receptus! Ir kad skelbems jos savo puslapyje, nes sio metu esu Maltoje ir negaliu nusipirkti jusu zurnalo, kuri visada pirkau budama LT;)

  23. Tobula! Tik ką po pietų, visi svečiai išgyrė. Taip skanu! Beata, Jūsų receptai nuostabūs!

  24. Sirdis dainuoja rudeni nes ka tik paruosiau tuos kukulius vietoj kiaulienos farso dejau kalakutienos taip skanu aciu aciu miela Beata net vyno taures nereikia viskas padaze❤️

  25. Kukuliai tikrai skanus, bet padažas nepatiko. Na ne mūsų skonio. Kukulius, tai kartodim, tik su kitu padažu.

  26. Kukuliukai išėjo super :)) taip pat dėjau kalakutienos faršą vietoj kiaulienos. bet tas garstyčių padažas 2020 metais jau per daug valgykliško skonio.

Rašyti komentarą