Drėgnas, kvapnus, marmurinis aguonų ir citrinų keksas – tobulas būdas suvartoti nuo Kūčių užsilikusias aguonas. O jei tokių neturit, tai verta ir kelionės į parduotuvę – tikrai ypatingas kepinys.
Marmurinis aguonų ir citrinų keksas
Reikės:
Sirupui:
Gaminimas
Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti apie 15 minučių.
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakame kartu su kambario temperatūros kiaušiniais, druska bei cukrumi, kol masė taps vos puri. Į vidų įtarkuojame citrinos žievelės, dedame grietinę ir darkart išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir mišinį įsijojame į pirmąjį dubenį. Viską lengvai išmaišome mentele, kol nebeliks sausų miltų kišenių.
Išbrinkusias aguonas nupilame ir perplauname švariu vandeniu. Nusausintas beriame į kitą dubenėlį ir sumaišome su maždaug ketvirtadaliu paruoštos kekso tešlos. Išmaišome, kad viskas susijungtų.
Į kepimo popieriumi ištiestą pailgą kekso formelę dedame tris šaukštus šviesios tešlos ir du-tris šaukštus aguoninės. Taip mainydami dėliojame tešlą, kol abi pasibaigs. Šaukšto galiuku retsykiais perbraukiame per tešlos paviršių, kad vietomis splavos susijungtų, bet ne pilnai viskas susimaišytų.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Kol keksas kepa, išverdame citrininų sirupą. Prikaistuvyje pakaitiname cukrų su citrinų sultimis, kol cukrus ištirps.
Iškepusį keksą subadome mediniu pagaliuku ir dar šiltą dosniai sulaistome cukraus sirupu. Leidžiame pilnai atvėsti.
Labai skanus keksas
Kepiau.Nuostabus.
Labai skanus, dregnas keksas – vyras tokiu nevalgo, bet susigunde ir sake puikus, kartosim
Labai skanus keksas, pavyko iškart. Ačiū už receptą
Nuostabus, kepsiu ne kartą
Labai skanus, puikiai pavyko.
Mano mylimiausias… tobulas ir ypač gardus!!!
Nuostabus ! Vietoj citrinos sulčių sirupui dėjau šaltalankių sulčių ,dar skaniau kvapniau ir visaip kaip geriau :))