Šis patiekalas priklauso tai maisto kategorijai, kuris, kaip sako mano Tomas, beautiful skoniu, bet truputį ugly vaizdeliu. Nes viskas, kas padaže, o ir patys kukuliai paprastai ne taip gerai atrodo… Bet tai apie ką mes čia? Aš apie super gerą klasikinę variaciją „Mėsos kukuliai pomidorų padaže“ tema. Recepto priešistorė čia:
Mėsos kukulaičiai su daržovėmis pomidorų padaže ir su pasta a riso
Kukuliams:
Padažui:
Gaminimas
Gaminame padažą:
Visus ingredientus, išskyrus prieskonius, susmulkiname kokteilių plakikliu ar maisto smulkintuvu, kaip darė Algis, kai gaminome naminį pomidorų padažą. Odeles ir sėklytes paliekam, jose yra labai naudingų ir reikalingų medžiagų, o padaže vis tiek nesijaučia. Gautą masę pilame į puodą, pridedame medaus, acto, žolelių ir verdame ant skubrios ugnies, kad greitai viskas pakunkuliuotų apie 20 min. Padažas neturi būti labai tirštas, taigi nesutroškinkite iki tirštos košės.
Kukulių eilė:
Sutarkuojame cukiniją, smulkiai supjaustome česnaką.
Visas kukulių sudedamąsias dalis sumaišome ir formuojame nedidelius kukuliukus.
Kepiname juos keptuvėje.
Apvirkite pasta a riso.
Baigdami virti padažą, sumeskite išvirtus pasta a riso ir iškeptus kukulius, kad jie maloniai apkaistų šonus.
mmmm, bus padaryta, skaitydama jau seile varvinau 😀
Miela Beata, pasakykit nuoširdžiai, ar yra tokių dalykų, kurie Jums neskanūs ir ko jokiu būdu niekada negamintumėte ir neužsisakytumėte restorane?
Na, superinis patiekalas ir greitas, nes pomidorų padažo jau buvau anksčiau prisigaminusi, kai tik Beata, įdėjot filmuotą medžiagą, taip pat visada turiu Dobele makaronų, na o faršo ne problema nusipirkti. Žinot, kad cukinija ir avižiniai dribsniai taip pakeis mano mėgstamus kepti kotletus/kukulius 🙂 – tikrai NESITIKĖJAU, super…ir labai skanu, ir pakankamai vaizdinga, ir greita ir t.t. ačiū už receptą. Net ir mano dukra 16m., kuri raukosi nuo mano „kotletukų” – sakė, kažkas kitaip, skanu 🙂 o ji net neįtarė, kad juose yra įtarkuota visa cukinija…:):)
Nuostabus receptas, greitas, o skonis………..
Ar galima deti konservuotus pomidorus vietoj svieziu?
Visada stebiuosi, kodėl tokių rimtų maisto gamintojų laidose maistas gaminamas tokioje karštoje temperatūroje – juk jis netenka gerųjų savybių – valgome ” tūščią ” maistą …