Naudojau, aišku, puikiąją DVARO varškę ir DVARO sviestą, o pusę miltų kiekio dėjau pilno grūdo, tikrai labai geras dalykas. Bet galite ir visus pilno grūdo dėti arba tik įprastus baltus. Kaip jau pasirinksite. Tikiuos žiema kitą savaitgalį parbėgs į kiemą tai va bandelėmis šiomis labai tiks pavaišinti.
Mielinės bandelės su varške
Reikės:
Įdarui reikės:
Gaminimas
Sviestą ištirpinam puode. Į išlydytą sviestą pilam pieną ir išjungiam kaitrą – nuo sviesto ir puodo karščio pienas ramiai sušils.
Dubenyje sumaišom miltus, sausas mieles, druską, cukrų ir šį mišinį užpylę pienu su sviestu, minkom tešlą. Gerai išminkytą tešlą paliekam pastovėti bent valandą šiltoje vietoje , kad pakiltų.
DVARO varškę, kiaušinius, cukrų, krakmolą ir minkštą sviestą sutrinam į vientisą masę (galite dar įdėti vanilinio cukraus labai tinka ar citrinos žievelės).
Pakilusią tešlą iškočiojam į didelį stačiakampį. Ištepam su varškės mase, suvyniojam, supjaustom ritinukais, išdėliojam skardoje, ir leidžiam dar valandėlę pastovėti ir pakilti. Tada išplakam kiaušinį patepam kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pabarstom su cinamonu sumaišytu cukrumi. Kepam 190C laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Bandelių išeina visa dideliausia skarda.
Ruošiant bandeles svarbu:
- gerai išminkyti tešlą (jei minkysite rankomis, tai kai supilsite pieną į miltus ir suminkysite leiskite tešlai tiesiog pasėdėt 10 min ir tada jau gerai išminkysite). Su kombainu aišku bus papraščiau.
- Taip pat atkreipiu dėmesį, jei naudosite baltus kvietinius miltus, pilkite nepilną stiklinę pieno, nes viso grūdo miltams reikia daugiau drėgmės.
- Taip pat svarbu leisti tešlai antrą kartą pakilti, kai bandelės jau su varške susuktos sėdi. Varškės įdaro saldumą reguliuokite pagal save, o cinamono šlakelis tik pabaigai pabarstymui.Nebūtina jas aptepti su kiaušiniu, bet man apteptos atrodo gražesnės….Dėl didelio kiekio varškės šios bandelės ilgai išlieka drėgnos ir jas skanu valgyti dar dvi dienas.
O kiek reikia dėti šlapiu mielu vietoj sausu? Ir ar galima šita pačia tešla naudoti cinamoninem bandelėmis ?
Sveiki Beata, o ka daryti jei nera kur pirkti birios varskes? Pas mus Vokietijoj tik ta tokia tirsta varske yra… Labai noriu pasigaminti
O jei nededant kiaušinių į varškę? O pvz grietinės įdėjus? Ar neverta bandyti?
Man irgi tokia problema kaip Rutai, Ispanijoje nera birios varskespas mus “requeson” ir jis tirstas.
Sveiki, kiek reiktų dėti šviežių mielių?
O jei turiu mieles nesausas, kiek jų dėti?
Gal rusų parduotuvėse būna? O jei ne,tai pabandykite ieškoti turkų parduotuvėje „Lor peynir” vadinasi,tik prašykit,kad duotų paragauti,nes būna jie kartais sūdo varške.:)
as dariau is vokiskos varskes (is Rewes, ja, liesa naudojau), viskas puikiai gavos man, jos tik truputi laboau „isplero” tai tokios didesnes, bet siaip mano seimai daugiau cukraus kita karta noretusi
O norint is vakaro tesla pasiruosti akd pusryciams bandeliu issikept, kurioj stadijoj geriau tesla i saldytuva deti, pries formuojant ar jau suformavus bandeles. Ar tai nepakenks kilimo procesui?
Vokietijoj Lidl yra varskes ( birios) arba rusu parduotuvese.
Beata, dėjau miltų kiek nurodėte, bet man tešla gavosi neminkoma. Ar tam įtakos turėjo tas, kad pyliau augalinį pieną? Man teko pridėti daugiau miltų, kad gautųsi minkima tešla.
Sveiki. O jeigu aguoninį įdarą? Gal galite pasufleruoti, kaip jį reikėtų pasiruošti?
laba diena, bandelės nuostabios, tapo mūsų šeimos mėgstamiausiomis. Dėkoju Jums, Beata
O į mielinę tešlą nereikia kiaušinių? Aš užmaišiau pg receptą be kiaušinių. Vėliau įsijungiau Beatos youtube video ir ten Beata įmuša kiaušinius. Tai kaip čia su tais kaišiniais? Nes tešla mano be kiaišinių…
Jos išėjo fantastiškos!
Skanios, tik cukraus,kaip bandelėms, tikrai mažai