Naudojau, aišku, puikiąją DVARO varškę ir DVARO sviestą, o pusę miltų kiekio dėjau pilno grūdo, tikrai labai geras dalykas. Bet galite ir visus pilno grūdo dėti arba tik įprastus baltus. Kaip jau pasirinksite. Tikiuos žiema kitą savaitgalį parbėgs į kiemą tai va bandelėmis šiomis labai tiks pavaišinti.
Sviestą ištirpinam puode. Į išlydytą sviestą pilam pieną ir išjungiam kaitrą – nuo sviesto ir puodo karščio pienas ramiai sušils.
Dubenyje sumaišom miltus, sausas mieles, druską, cukrų ir šį mišinį užpylę pienu su sviestu, minkom tešlą. Gerai išminkytą tešlą paliekam pastovėti bent valandą šiltoje vietoje , kad pakiltų.
DVARO varškę, kiaušinius, cukrų, krakmolą ir minkštą sviestą sutrinam į vientisą masę (galite dar įdėti vanilinio cukraus labai tinka ar citrinos žievelės).
Pakilusią tešlą iškočiojam į didelį stačiakampį. Ištepam su varškės mase, suvyniojam, supjaustom ritinukais, išdėliojam skardoje, ir leidžiam dar valandėlę pastovėti ir pakilti. Tada išplakam kiaušinį patepam kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pabarstom su cinamonu sumaišytu cukrumi. Kepam 190C laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Bandelių išeina visa dideliausia skarda.
Ruošiant bandeles svarbu:
Skanios, tik cukraus,kaip bandelėms, tikrai mažai
Jos išėjo fantastiškos!