Mielinės bandelės su varške
Komentarų: 27
Sausio 28. 2021
Recepto iliustracija

Naudojau, aišku, puikiąją DVARO varškę ir DVARO sviestą, o pusę miltų kiekio dėjau pilno grūdo, tikrai labai geras dalykas. Bet galite ir visus pilno grūdo dėti arba tik įprastus baltus. Kaip jau pasirinksite.  Tikiuos žiema kitą savaitgalį parbėgs į kiemą tai va bandelėmis šiomis labai tiks pavaišinti.

Porcijos ikona
Porcijos
10 asm.
Ingredientai
Reikės:
Įdarui reikės:
Gaminimas
  1. Sviestą ištirpinam puode. Į išlydytą sviestą pilam pieną ir išjungiam kaitrą – nuo sviesto ir puodo karščio pienas ramiai sušils.

  2. Dubenyje sumaišom miltus, sausas mieles, druską, cukrų ir šį mišinį užpylę  pienu su sviestu, minkom tešlą. Gerai išminkytą tešlą paliekam pastovėti bent valandą šiltoje vietoje , kad pakiltų.

  3. DVARO varškę, kiaušinius, cukrų, krakmolą ir minkštą sviestą sutrinam į vientisą masę (galite dar įdėti vanilinio cukraus labai tinka ar citrinos žievelės).

  4. Pakilusią tešlą iškočiojam į didelį stačiakampį. Ištepam su varškės mase, suvyniojam, supjaustom ritinukais, išdėliojam skardoje, ir leidžiam dar valandėlę pastovėti ir pakilti. Tada išplakam kiaušinį patepam kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pabarstom su cinamonu sumaišytu cukrumi. Kepam 190C laipsnių orkaitėje apie 30 min.

  5. Bandelių išeina visa dideliausia skarda.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Patarimas

Ruošiant bandeles svarbu:

  • gerai išminkyti tešlą (jei minkysite rankomis, tai kai supilsite pieną į miltus ir suminkysite leiskite tešlai tiesiog pasėdėt 10 min ir tada jau gerai išminkysite). Su kombainu aišku bus papraščiau.
  • Taip pat atkreipiu dėmesį, jei naudosite baltus kvietinius miltus, pilkite nepilną stiklinę pieno, nes viso grūdo miltams reikia daugiau drėgmės.
  • Taip pat svarbu leisti tešlai antrą kartą pakilti, kai bandelės jau su varške susuktos sėdi. Varškės įdaro saldumą reguliuokite pagal save, o cinamono šlakelis tik pabaigai pabarstymui.Nebūtina jas aptepti su kiaušiniu, bet man apteptos atrodo gražesnės….Dėl didelio kiekio varškės šios bandelės ilgai išlieka drėgnos ir jas skanu valgyti dar dvi dienas.
Komentarai
  • Kristina

    Skanios, tik cukraus,kaip bandelėms, tikrai mažai

  • Ina

    Jos išėjo fantastiškos!

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą