Pabandykite šį receptą ir kepsite juos visas Kalėdas iš eilės. Neįtikėtinai skanūs meduoliai: su mažyčiais apelsinų cukatų gabaliukais, kupini šildančių prieskonių. Auksaspalvis sirupas DANSUKKER jiems suteikia maloniai minkštos tekstūros, subtilaus karamelinio poskonio ir neleidžia greitai sudžiūti. O netradicinis cukraus miltelių DANSUKKER glajus gaminamas ne bet kur, o kavoje!
Minkšti meduoliai su cukatomis

Reikės:
Glajui:
Gaminimas
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu iki purumo išplakame su ekologišku cukrumi „Panevėžio plius“ ir auksaspalviu sirupu DANSUKKER. Tada įmušame kiaušinį ir dar plakame, kol viskas susijungs.
Kitame dubenyje išsijojame miltus, valgomąją sodą, druską ir meduolių prieskonius. Viską suberiame į pirmąjį dubenį ir gerai išmaišome, kol neliks sausų miltų ruožų.
Peiliu ar maistiniu smulkintuvu susmulkiname apelsinų cukatas iki perlinės kruopos dydžio gabalėlių. Jas suberiame į tešlą ir dar kartą gerai išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Iš tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos palikdami 2–3 centimetrų tarpelius. Kepame apie 15 minučių, kol dailiai apskrus. Išimti iš orkaitės jie bus minkštučiai, tačiau atvėsę sutvirtės.
Gaminame glajų. Į kavą dedame po vieną šaukštą cukraus miltelių DANSUKKER ir vis gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Kai glajus taps norimo tirštumo, juo puošiame atvėsusius meduolius – iki pusės merkiame į glajų ar tiesiog juo apliejame.

Sveiki, koks kiekis išeina iš šio porcijos meduolių.