Šiais metais atrodo, kad moliūgų derlius tikrai turtingas užderėjo, kai kur, atrodo, jie net ir mažos mašinos dydžio sugebėjo užaugti, na gal ir ne mašinos, bet maža karieta smulkiai Pelenei tikrai išeitų. Moliūgas tikrai puikiai randa vietą mano virtuvėje ir ne tik ant palangės… Moliūgas vien tik dėl savo spalvos yra privalomas ingredientas, tokia maloniai ryški, nuo blyškiai gelsvos iki ryškiai oranžinės. Puikiausiai tinka sriuboms, padažams, pyragams ir, be abejonės, bulviniams blynams pralinksminti. Nereikia nei slėpti, nei gėdytis, kad bulviniai blynai – daugelio mėgstamas reikalas. Tad čia – beveik bulviniai blynai, tik bulvės perpus sumaišytos su moliūgais. Nepakartojamas, kvapnus ir ryškus rezultatas keptuvėje. Aš dar įdėjau kmynų ir raudonėlio, juk nebūtinai blynai turi būti prėski ir tik laukti malonės iš kokio nors padažo su spirgučiais. Tiesa, šie, pamatysite patys, reikalauja greitos reakcijos, juos reikia kepti kaip mat, nes įdėjus druskos neužtvenksi upės ir nieko nesustabdysi, gena druska skystį iš bulvių ir ypač iš moliūgų, taigi gali tekti papildomai įdėti miltų ir truputį nupilti to skysčio…
Moliūgų ir bulvių blynai
Reikės:
Gaminimas
Moliūgą ir bulves sutarkuoti burokine tarka, taip pat sutarkuoti ir svogūną.
Suberti prieskonius, mušti kiaušinius, įdėti miltų, viską sumaišyti.
Tada įdėti druskos.
Kepti po šaukštą gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejaus trupučiu.
Iš šitos pačios masės (sutarkuotų moliūgų, bulvių bei svogūno) išeina puikus apkepas, tik daugiau įdėkite kiaušinių ir pašaukite į orkaitę, ant viršaus sviesto truputį uždėkite ir iškeps pasakiškas apkepas.
Negaliu atsivalgyti moliūgų ir bulvių blynų. Jie taip paprastai paruošiami ir tokie skanūs. Ačiū už puikius receptus 😉
Negaliu atsivalgyti moliūgų ir bulvių blynų. Jie taip paprastai paruošiami ir tokie skanūs. Ačiū už puikius receptus 😉
Oi Beatut, sie blyniukai superiniai 🙂 kaip tik kepu, ir niekaip nepavyksta idet i lekste, tuoj pat visi tiesiai nis keptuves suvalgo 😀
Sakykite, koks padažas čia tinka? <a href=""
Sakykite, koks padažas čia tinka?
Sakykite, koks padažas čia tinka?
Sveiki,
Bandysiu rytoj ir aš darytis tokius blynelius.
Norisi pasibandyt, kaip ir daugelį jūsų receptų.
Tikrai skanūs blynai.. 🙂 Tik aš dar įtarkuoju 1-2 morkas 🙂
Ir kepu kartais orkaitėje, o ne keptuvėje. tada beveik visai aliejaus nereikia 🙂
Tikrai skanūs blynai.. 🙂 Tik aš dar įtarkuoju 1-2 morkas 🙂
Ir kepu kartais orkaitėje, o ne keptuvėje. tada beveik visai aliejaus nereikia 🙂
Aciu, Beata! Blynai skanumelis. As bekepdama niekam neduodu 🙂 kepu ir sudedu i puoda su storu dugnu, jie ten dar pasunta, dakepa ir lieka karsti, valgo visi kartu. 🙂 Prie siu blynu labai tinka varskes padazas: pakelis varskes, saukstas grietines, keli saukstai pieno arba/ir kefyro (iki skystokos grietines konsistencijos), druskos ir smulkintu krapu, galima itarkuoti raugintu agurkeliu. Mmmmmm….. 🙂
šiandieną kepiau kažką panašaus, bet kartu ir ne…sumaišiau likusią nuo pusryčių grikių košę, įdėjau 2 kiaušinius, pieno , miltų, tarkuotos morkos, smulkiai pjaustyto svogūno ir tarkuoto moliūgo, pagardinau žiupsneliu druskos ir pipirų…vaikams patiko, tik sunkiai sekėsi suprasti, iš ko tie blynai padaryti 🙂
vakar kepiau kaip apkepą, patiko! Ačiū už receptą!
nieko ypatingo. labai panasus i bulvinius blynus..po tokiu riebu patiekalu paskui sporto klube diena nakti gyventi reikia.
nieko ypatingo. labai panasus i bulvinius blynus..po tokiu riebu patiekalu paskui sporto klube diena nakti gyventi reikia.
super blynai, aciu labai labai !
Bulviniai blynai puikus patiekalas ziemai!!
Isbandziau daugeli receptu, sis megstamiausias –
http://jazzille.blogspot.be/2012/09/crispy-hash-browns.html
Vietoj svogunom, mano nuomone, čia labiau tiktu poras, ir nemažai poro gal visa šaknis.
Gavosi labai skani vakariene!
Labai skanu 😉
Ka tik su vyru pavalgem pietus. Na, ne kazka, ne kazka.. Tai, kad liko tikrai nebesuvalgysim, apie sekanti gaminima irgi dar reiketu pagalvoti. Vyro zodziai: geriau jau butum kepus tikrus bulvinius blynus 😀
Tai buvo pirmas kartas, kada nepavyko Beatos receptas. Nepavyko sakau todel, kad pirma karta gaminau ka nors is moliugo, galbut tame beda ir buvo.. jautesi netg kazkoks kartumo skonis…
Labai skanus blyneliai. Patiko visai seimai. Aciu uz recepta 🙂
Kepiau su mažiau moliūgo nei bulvių ir visa kiekį iskart iškepiau per 4 keptuves, tad miltų neprireikė. Labai skanu!
O kaip apkepą kiek laiko kepti?
Sveiki,
Kiek reikia kiaušinių, kepant apkepą? 🙂
Nuostab0s blynai. Šiandien pagaliau susiruošiau išsikepti. Dieviškas skonis. Rekomenduoju.