Švelnūs molūgai, sotūs žirniai ir parmezano sūrstelėjimas. Nuostabi soti sriuba.
Moliūgų sriuba su žirniais, porais ir parmezanu
Reikės:
Gaminimas
Žirnius beriame į puodą, užpilame vandeniu, dedam saliero lapkočius, porą kvapiųjų pipirų ir lauro lapų, ir verdam ilgai ir nuobodžiai, 45 minutes tikrai.
Porą supjaustom ir lengvai pakepinam su sviestu ir aliejumi keptuvėje. Nesudeginame, leidžiam lėtai minkštėti.
Moliūgą nulupame ir supjaustome nelabai dideliais kubeliais. Beriam į keptuvę ir lėtai pakepinam, patroškinam.
Keptuvės turinį verčiame prie žirnių (bet jie jau turi būti paminkštėję) ir dar leidžiam viskam pavirti.
Pabaigoje suberiame parmezaną, pilame grietinėlę, šlakelį citrinų sulčių, pasmulkintas petražoles, beriame pipirų ir pasūdome.
Oj, sita sriubyte turetu buti labaaaai skani. as ruosiu taip, kad vietoj moliugo dedu cukinija ir dar panceta su rozmarinu pakepinu, tai is viso tokia vyriska sriuba:)
Butternut squashas čia tiktu??
Labas, Beata,
Turiu klausima del recepto: ar žirnius virti tuose 2l vandens/sultinio, ir pries dedant moliuga+pora nereikia isimti saliero, lauro lapu?
Ar reikia visu pirma isvirti vandenyje su lauro lapais+salieru zirnius, juos nukosti, ir tada tik sudeti isvirtus zirnius i sultini?
Labai aciu is anksto uz patikslinima 🙂
Niu sriubcė nereali!!!:) tik ka gaminau su saldytais zirniukais..super!!!
Bėgsiu į turgų šeštadienį ieškoti moliūgo ir virti šitą sriubą 🙂 Jau taip laukiau moliūgų sezono 🙂 Dar nuvogsiu porą gabaliukų moliūgo veido kaukei pasigaminti 😀 Ačiū už receptuką 🙂
Neesu moliugu ir zirniu gerbeja, bet SIURBA GAVOSI PASAKISKA!!!! Aciu Jums Beata!!!
L.skani sriuba. Tik ipylus citrinos sulciu sriuba sutrauke. Beata,gal per daug ju ipyliau? Kiek galima pilti,kad nusutrauktu?
Virsiu butinai, be mesos ir su parmezanu, daugiu tokiu receptu.Aciu!!!!