Dėl kremo ant viršaus, tai aš pasinaudojau visuomet pasiteisinančiu ir paprastu citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu, bet tinka ir tiesiog labai gerai ištrinta vidutinio liesumo varškė su trupučiu grietinėlės, citrinos sulčių ir cukraus pudros – išeina malonus varškės kremas.
Galite netgi iškepti dvigubą porciją torto formoje atsegamu dugnu, tuomet tuos du pyragus pertepkite varškės kremu ir turėsite beveik tortą.
Morkų ir obuolių pyragas
Reikės:
Gaminimas
Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C.
Sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu (dabar nekaršta, tai nebus jis paslankus), suberkite pusę cukraus ir toliau plakite, kol sviestas pradės minkštėti.
Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius. Kadangi kiaušinių daug, o sviesto nelabai, tai masė gali susigarbanoti, tai įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.
Riešutus sumalkite kavamale arba maisto smulkintuvu iki rupių miltų, į dulkes paversti nereikia.
Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais, soda bei razinomis.
Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.
Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite riešutus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis. Tešla bus vidutinio tirštumo.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas – pyragas iškepęs.
Leiskite pyragui truputį atvėsti. Jei norite pyrago su saldžiai rūgštoku glaistu, tai sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir palaistykite pyragą. Vėsdamas glaistas sutvirtės.
Pyragas skaniausias atvėsęs ir kitą dieną, beje, pasakiškai skanus, dar skanesnis.
Nerealiai skanu 🙂
Gaminau, bet ne kaip pyragą, o kaip keksiukus – superiniai… Kepiau iš vakaro, o ryte nešiau į darbą – kaip visada likau pagirta 🙂
P.S. aišku, jog nesakiau iš kur gavau receptuką:)
Laba diena.Ar sitas receptas yrasytas y knyga jusu?
Laba diena.Ar sitas receptas yrasytas y knyga jusu?
Negaliu nepagirti, pyragas tiesiog tobulas… Atgaiva kūnui ir sielai po visų pabodūsių biskvitinių pyragų 😉
Ar si recepta galima rast jusu knygoje? ir ne tik si, bet dauguma siame bloge esancius receptus rastume knygoje?:)
Sveiki,
šis pyragas superinis. Tik aš riešutukų nedėjau į tešlą, o iškeptą pyragą pertepiau grietinės su aguonomis kremu. Tai gavosi ne pyragas, o tortas 🙂 Mano šeimynai tikiuosi patiks 🙂
as sita pyraga biski pakeiciau 😀 kandangi namie pilna obuoliu, morku ir moliugu. tai padariau pyraga is visu triju ingridientu. gavosi toks skanus, kad teko nusizengti savo mitybai 😀 obuolius tik supjausciau , o morkas su moliugu sutarkavau su burokine tarka. obuolius maisiau su cinamonu, cukrum ir kokosu drozlem. o visi kiti ingridientai buvo,kiausiniai, miltai, kepimo milteliai ir sviestas! tobulas pyragas!
Aciu uz toki nuostabu recepta. Mano seima nevalgo jokiu mano keptu pyragu(matyt nemoku kepti), bet sitas isnyko per pusdieni. Po keleto dienu dar karta kepiau ir vaisinau svecius tai labai gyre. Superinis receptas!Mano pyragu topas!
Aciu uz recepta. Pyragas skanus ir graziai atrodo, tiesa, pamirsau ideti razinu ir miltu kiek pritruko, miltu papildas buvo „migdolu miltai” , bet gavosi viskas skaniai. Grazios dienos, skaniu pyragu!
Labai geras receptas, aciu Beata 🙂 Isbandytas jau ne viena karta, skanumelis!
Ačiū Beatai ir merginai iš už Atlanto 🙂 už puikų receptą. Truputį su modifikacijomis ir be pagardų saldžiųjų, bet vis tiek nerealiai skanus….su pienu….mmmmm….niam
Su ledais skanu valgit si piraga 🙂 🙂
Šaltas tobulas!
Beata, neparašyta, kada dėti razinas + ką reiškia, kad tešla gali susigarbanoti?
Labai noriu isbandyti si pyraga torto pavidalu, tik prasau patarki, Beata, kuo butu galima pakeisti varske glaistui (ir pertepimui), mat Liuksemburge tikrosios varskes taip pat nerasta..Ar tiktu tirstesnis jogurtas ar pvz maskarpone?
Kepiau si pyraga pagal recepte nurodytas porcijas. Manau jos siek tiek nelogiskos. Riesutu skonis pyrage gavosi ikyriai dominuojantis. Pavadinciau tokiu atveju riesutu pyragu, ne morku ir obuoliu. Taip pat bent jau asmeniskai man sis pyragas buvo cukraus bomba.Jau po keliu kasniu sirdis apsalo. Maniau, kad sis pyragas bus pasisekimas, nes kaip ir iskepe gerai ir gavosi tikrai ne per sausas, bet sveciu taip ir liko neivertintas ir iki galo nesuvalgytas.
Sveiki,kokio dydžio kepimo formai pritaikytas šis produktų kiekis? 🙂
Ką tik paragavome šį pyragą, suppperinis, aš dėjau daugiau morkų ir obuolių, užpilą dariau su greifurto sultimis ir cukr.pudra, labai skanu, tik sekantį kartą smulkiau sumalsiu riešutus.Kaip visada jūsų receptai pavyksta tobulai, ačiū.
Puikiai pavyko, tik cukraus kieki sumazinau per puse, nes ir taip saldziai gavosi