Ši sriuba beveik dieviška trejybė: morkų saldumas, obuolių rūgštumas, imbiero aitrumas. Kreminė, tiršta ir gan soti, nes pilni sėklų traškučiai, pagaminti iš juodos duonos „Beatos virtuvė“ tuo pasirūpina. O sriuba tikrai sušildys!
Morkų sriuba su duonos traškučiais
Reikės:
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Duoną supjaustykite kubeliais ir suberkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Pašlakstykite aliejumi, sumaišykite ir kepkite apie 15-20 minučių, kol paruduos ir sukietės.
Morkas nuskuskite, supjaustykite mažomis skiltelėmis, obuolius supjaustykite į 6 dalis, suberkite į kepimo skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus, cinamonu, ruduoju cukrumi ir rankomis sumaišykite. Kepkite orkaitėje kol susikaramelizuos apie 30 minučių.
Tada sutarkuokite imbiero šaknį, svogūną smulkiai supjaustykite. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite svogūną, imbierą, prieskonius ir pakepkite, kol svogūnai šiek tiek suminkštės. Suberkite iškepusias morkas ir obuolius, supilkite vandenį ar sultinį, įberkite druskos, pipirų ir pavirkite apie 15-20 minučių, kol morkos suminkštės
Sutrinkite blenderiu. Ant sriubos užberkite duonos gabaliukų, pabarstykite dar cinamono, įpilkite grietinėlės jei norite.
Labai skani sriuba! Puikus receptas! 🙂
Puikus receptas. Labai įdomiai suskambėjo cinamonas sriuboje, nes iki šiol jį naudojau stereotipiškai vien kepiniuose. Labai skanu. Ačiū 🙂
O vandenuko kiek???? Ačiū.
Traukiu į sriubų sąrašą, labai skani