Morkų sriuba su duonos traškučiais
Komentarų: 5
Gruodžio 16. 2014
Recepto iliustracija

Ši sriuba beveik dieviška trejybė: morkų saldumas, obuolių rūgštumas, imbiero aitrumas. Kreminė, tiršta ir gan soti, nes pilni sėklų traškučiai, pagaminti iš juodos duonos „Beatos virtuvė“ tuo pasirūpina. O sriuba tikrai sušildys!

Beatos virtuve_juoda duona_morku sriuba su duona

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Duoną supjaustykite kubeliais ir suberkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Pašlakstykite aliejumi, sumaišykite ir kepkite apie 15-20 minučių, kol paruduos ir sukietės.

  2. Morkas nuskuskite, supjaustykite mažomis skiltelėmis, obuolius supjaustykite į 6 dalis, suberkite į kepimo skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus, cinamonu, ruduoju cukrumi ir rankomis sumaišykite. Kepkite orkaitėje kol susikaramelizuos apie 30 minučių.

  3. Tada sutarkuokite imbiero šaknį, svogūną smulkiai supjaustykite. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite svogūną, imbierą, prieskonius ir pakepkite, kol svogūnai šiek tiek suminkštės. Suberkite iškepusias morkas ir obuolius, supilkite vandenį ar sultinį, įberkite druskos, pipirų ir pavirkite apie 15-20 minučių, kol morkos suminkštės

  4. Sutrinkite blenderiu. Ant sriubos užberkite duonos gabaliukų, pabarstykite dar cinamono, įpilkite grietinėlės jei norite.

Komentarai
  • Šarūnė

    Traukiu į sriubų sąrašą, labai skani

  • Dina

    O vandenuko kiek???? Ačiū.

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą