Spausdinti

Varškės sūris vienas tų produktų, kuriuos būtų galima valgyti ir valgyti. Jis puikiai dera su medumi ar juoda duona. Ir visai nebūtina jo pirkti. Labai paprastai tokį sūrį galima pasigaminti ir namuose. O ir reikės tik kelių ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo šaldytuvuose.

Naminis varškės sūris

0
komentarai
15

Reikės:

2 litrų pieno
1 citrinos sulčių arba 1 šaukšto citrinos rūgšties miltelių
žiupsnio kmynų (ar peletrūnų, ar kitokių jūsų mėgstamų prieskonių)
žiupsnio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Šviežią pieną supilame į puodą ir kaitname iki 85°C temperatūros arba kol pienas pradės putoti ir kilti. Tuomet įspaudžiame citrinos sultis ir paverdame tol, kol susidarys varškė.

2

Kai varškė jau susidarė, viską nukošiame. Į tokią varškę galima dėti ir mėgstamus prieskonius: kmynus, peletrūną ar kitus. Beriame druskos, viską išmaišome.

3

Imame drobę, per vidurį dedame varškę, visus keturis kampus suimame ir surišame. Taip paruoštą varškę paslėgiame vėsioje patalpoje ar šaldytuve. Po 3-4 val. jau turėsime gardų, naminį varškės sūrį.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gyvenu izraelyje. Varskes suriu cia nera. Nutariau ismeginti jusu recepta. Isejo labai labai skanus surelis. Kadangi pienas buvo nelabai riebus (is supermarketo) – i varskes mase imaisiau keleta sauksteliu riebios grietines. Surmaisi laikiau po slegimu per nakti saldytuve. Rezultatas apstulbino mano seimos narius, kurie lietuvisko surio iki siol nebuvo ragave! Aciu uz recepta!

  2. sūrį gaminau iš kaimiško pieno. blogai, kad neperploviau gautos varškės masės po tekančiu vandeniu, sūris gavosi rūgštokas. o ką daryti, kad sūris gavosi labai sausas?

  3. Suri dariau pirma karta, ir padariau ji pagal Beatos recepta. Isejo puikiai ir skonis fantastiskas. Is 2 litru pieno man gavosi 454 gr suriukas.

  4. Deja, tik sugadinau pieną. Viską dariau kaip aprašyta, bet naminį pieną sutraukė ir virk neviręs, gavosi tiesiog sutraukto pieno skystalas.

  5. Dariau iš kaimiško pieno, nesigavo nieko. Kažkoks birzgalas, žalsvos spalvos, apie sūrį – nė kalbos..

Rašyti komentarą