Spausdinti

Aš dievinu silkę, ir nieko negaliu padaryti su savimi, o gal ir nenoriu ką nors keisti. Silkę galiu valgyti dažnai ir visaip paruoštą, bet labiausiai patinka su burokėliais. Suprantu, kad originalumo ar naujovių lygiai nulis, bet kam kurti dviratį, jei jis jau seniai išrastas? Silkė ir burokėlis yra neatskiriami!

Šiose salotose yra visko, ko reikia skaniam ir maistingam patiekalui: gerųjų silkės riebalų, burokėlių saldumo, obuolių rūgštelės, avinžirnių teikiamo sotumo ir baltymų. Salotas ir kitus žalumynus galite rinktis kokius mėgstate. Man į šią kompaniją smagiausiai jungiasi gražgarstės, bet tiks ir sultenės, smulkūs špinatai ar netgi jauni burokėlių lapeliai.

Avinžirnius galite pakeisti viena nedidele virta bulve – išeis beveik tradicinė silkė ir jos patalai. Arba dėkite virtų pupelių.

 

 

Negaliu be silkės, arba visada mėgstamiausi: burokėliai, obuoliai, silkė, avinžirniai

0
komentarai
7
Porcijos
1 asm.

Reikės:

60 g konservuotų avinžirnių ar virtų (maždaug 2 šaukštų) arba pupelių, lęšių ar žirnių
120 g silkės filė (maždaug 2 juostelių)
3 nedidelių burokėlių (225 g)
1 mažo obuolio (25 g)
saujos gražgarsčių
šviežiai grūstų pipirų

Padažui:

1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzaminio acto
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Burokėlius nulupame ir supjaustome riekelėmis. Obuolį nulupame, jei žievė kieta ir obuolys ne naminis. Išpjauname sėklas ir supjaustome riekelėmis. Silkę supjaustome nedideliais gabaliukais.

2

Padažui balzaminį actą sumaišome su aliejumi. Į lėkštę dedame burokėlius, obuolius, silkę, avinžirnius ir žalumynus. Prieš valgydami pašlakstome padažu ir pagardiname pipirais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą