Gera mėgautis vaikų darželio skoniu, ypač vasario pūgoms paspaudus. Skanaus!
Nijolės makaronų ir varškės apkepas
Reikės:
Gaminimas
Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, bet stenkitės jų nepervirti.
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę, razinas, cukrų ir druską.
Išvirtus ir nusunktus, bet dar šiltus makaronus sumaišykite su varškės mase ir sudėkite į sviestu išteptą indą, skirtą kepti.
Viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir vienu šaukštu cukraus, galite uždėti ir kelis sviesto gabaliukus.
Apkepą kepkite iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol jis pagels ir truputį pasipūs.
Oi kepsim, kepsim. Ačiū už receptą, šiandien ieškojau kažko panašaus 🙂
vaikystėje mama mums kepdavo tokį apkepą.. ir aš, kai noriu sutuoktinį pamaloninti, irgi kepu… rekomenduočiau naudoti makaronus – vamzdelius
Penktas punktas-ziupsnelis. Cia ko? Sdruskos?:)
As panasu senai kepu.Tik dedu tarkuoto fermentinio surio,plius pakepinu sonine su svoguniuku.Gaunasi skanus ir sotus apkepukas.Seimai labai patinka.
Labai skanu, greita ir paprasta – dekui 🙂
Labai skanu, greita ir paprasta – dekui 🙂
puikus
Labai aciu uz recepta, siandiena jis bus musu pietus 🙂
Nuostabus apkepas,vaikams irgi labai patiko,aciu jums uz puiku recepta.
Mūsų šeimai, tai pats skaniausias apkepas.
jau antrą kartą kepu, nu nerealiai lengva jį pagaminti. Aš naudojau tokius apvalius makaroniukus rutuliukus poros mm skersmens.
Ačiū Jums, Beata 🙂
Bandau ir as ji siandienos pietums pasigaminti
koks varškės pakelis turi būti? 500g?
Na o mums nepatiko… Kažkaip pietums mums čia nederėjo saldumas su makaronais ir varške. Valgydami svajojom apie kokį sūrų padažiuką, špinatus kompanijoje, šoninę, sūrį ir pan:)
Mano mociute kepdavo toki apkepa. Taip pat vadindavo Zydisku kugeliu. Vaikystes prisiminimai 🙂
pati varskes nemegstu,bet sis apkepas kazkas nuostabaus,labai megstame ji su saldytom trintom braskem 🙂
O kaip nustatyti orkaite? Virsus apacia be vejo, su veju, tik virsus ir t.t 🙂
Kiek gramų varškės reikia? nes tiek pakeliai dabar nuo 180gr. iki viso kilogramo..
500gramų gana?
Labai patiko, tik kitąsyk vietoj spagečių dėsiu kokius mažesnius makaroniukus:)
Labai skanus. Dėjau 500 g varškės. Kitą kartą dėčiau mažiau cukraus. Dėjau 3,5 šaukšto.
Nedėčiau džiūvesėlių, nėra prasmės. Tik dėl to, jog receptas toks 🙂
Labai skanus apkepas. Jau ne karta ir ne du kepem, tai su maziukais makaroniukais skaniausia. Ir mano tetis ir vyras valgo, nors jie apkepu nemegsta, bet mano tetis kai atvaziuoju i svecius tik ir laukia, kada apkepa kepsim 🙂 na, dar ir picos laukia 😉
Nerealus!!! Atsivalgyt negalejau :)) Tikras vaikystes skonis!
Kepiau praeita savaitgali ir tikrai labai skanus ir lengvai pagaminamas!
Iš tokio kiekio produktų nurodytų kiek žmonių gali pavalgyti? 4 asmenų valgiai šeimai užteks? 🙂
Puikiai gaunasi. Skanu
labai skanu aš tik nedėjau cukraus bet vistiek labai skanu
Labai gardus!
Į masę dejau 2 š cukraus, bet ant viršaus nepagailėjau rudojo… kokius 2 š užbėriau, todėl gavosi net per saldu ir l.gražu, kai iškepė (sekanti kartą saldumo pamažinsiu ) . Džiūvesių nenaudojau išvis.
Pritariu daugumos skoniui-norisi be cukraus. Kita karta kepsiu su spinatais ir valgysiu su grietine
As paprastai nemaisau makaronu ,dedu makaronus ,varske ir vel makaronus
Puikus apkepas, bus vienas dažniausiai kepamų! Kepiau silikonineje formoje, tad džiūvėsių nenaudojau.
Ačiū, Beata, už receptą.
Nuostabus apkepas, neliko nei kruopelytės:)) Ir džiuvėsėliai ant viršaus tiesiog privalomi, nes labai skaniai atrodo ir dar tas traškumas. Mmmm…
Męs dabar kepame apkepą labai geras receptas
Tokį apkepą dažnai mums močiutė gamindavo prieš 50 metų…
Tuo metu mes draugavom su žydų šeima, vaikščiodavom vieni pas kitus į svečius tai gal ji šį receptą ir nusižiūrėjo iš tų namų šeimininkės, ten būdavo daug įdomių tradicinių patiekalų, kas man vaikui darė didelį įspūdį…
Gaminsiu šiandien šį apkepą , žinau kad bus puikus….