Šis obuolių pyragas yra tiesiog TOBULAS. Visokių pyragų esu ragavus, bet tokį, kokį kepėm OBELYNĖJE, pirmą kartą!!! Kepkit būtiniausiai ir dar kol gražus ruduo važiuokit į paslaptingąjį Obelynės sodą Pakaunėje.
Obelynės pyragas
Tešlai:
Kremui:
Gaminimas
Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską. Į tą patį dubenį dedame 100g grietinės ir supilame lydytą sviestą, užmaišome lipnoką minkomą tešlą. Imame kepimo skardelę ir darbuodamiesi pirštais jos dugną bei šonus išklojame tešla, ją subadome šakute.
Gaminame kremą. Sumaišome grietinę, kiaušinius, cukrų, žiupsnelį druskos ir du šaukštus miltų.
Smulkiai supjaustytus obuolius pabarstome trupučiu cinamono, išmaišome. Beriame ant pyrago pagrindo ir tolygiai juos paskirstome. Ant obuolių pilame pasiruoštą kremą.
Kepame iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių.
Nekantrauju išsikepti šį pyragą! Senoviniai receptai yra labai ypatingi.
Klausimas, ar nevertėtu tešlą palikti pusvalandžiui šaldytuve ir tuomet iškočiojus ja iškloti skardą? Ar nėra jokio skirtumo,ir iškloti rankomis vos tik išminkius, kaip laidoj darė žavios panelytės!?
Labai labai skanus pyragas, gal tik obuolius pasirinkau netinkamus, kietokus, liko tokie su traškesiuku, bet skonis – superinis. Visai šeimai labai patiko.
Ačiū, Beata.
Sveiki! Mes taip pat išbandėme šiandien, bet keistai neiškepė vidurys, pamačiau tik gerokai vėliau, kai jau buvo šiek tiek atvėsęs, tai teko kepti dar 40min,kol pilnai iškepė. Kažkas gal negerai su orkaite. Kepiau 50min,180 laipsnių orkaitėje. Kokia funkcija būtų geriau? Kaitinimas iš viršaus ir apačios, ar su vejeliu?
Beje,kad ir ne iš pirmo karto pavyko, bet neblogai tikrai gavosi, reikės kartoti 🙂
Kas nors gali parašyti, kiek gramų yra dvi stiklinės miltų. Žiūriu į savo stiklines, vienos 150 ml, kitos 200 ml
Siandien bandziau kepti (vis dar kepu) bet kazkodel man kremas netirsteja. Jau kepu 70minuciu bet vis dar skystas.
Ar galiu kaip nors isgbeti savo kepini, kaip manot? Kepti kol sutirstes?
Labai skanus pyragas, vyras išrankus maistui , bet paragavęs šio pyrago sakė mmmmm, kaip labai skanu ❤️
Labai skanus pyragas , dregnas ir kreminis. Reeptas zinomas is senu laiku kaip seseru Cvetajevu obuoliu pyragas. Man pats skaniausias is obuoliu pyragu ir dar Beatos obuoliu ir morku pyragas su riesutais. Liezuvi galima praryti! Aciu Beata!
Tikrai labai skanus pyragas! Mano obuolių pyragų favoritu tapo :))
Tik prieš pjaunant reikia būtinai palaukti kol atvės, nes šiltas gali atrodyti nepilnai iškepęs ir truputį bėgantis. Bet kai atvėso, tobula buvo!
Sveiki!
Penktadienį pažiūrėjau laidą ir labai užsimaniau išsikepti šį pyragą. Tik iškilo klausimas – kokio dydžio skardai skirtos šios ingredientų proporcijos?
p.s. visada laidų metu, kai kepami pyragai man kyla klausimas dėl skardos dydžio. Būtų smagu, kad jį parašytumėt recepte. Ačiū!
Pagaliauuu….radau skaniausią obuolių pyragą))).Namuose šventė..
Beata!!! OMG!!! Tai yra tobuliausias obuolių pyragas! Tas obuoliukus apsikabinęs kremas, trapus padas, kvapas – jau rašant seilės kaupiasi
Aš pakerėta, sužavėta! Ir ne tik skoniu, bet ir paprasta, lengva ir greita gaminimo eiga! ❤❤❤
Sūnus sakė, jog nepamena, kada valgė tokį skanų pyragą
Bet štai aš kepiau 1 val ir 10 min, nes, matyt, orkaitė ne tokia galinga
Nemačiau laidos, bet pagal įdėtą receptą kepiau Obelynės obuolių pyragą,
pasižadėjau pagal Beatos receptus nieko niekada nekepti, nes kaip visada
kažkoks nesusipratimas, tešla gera, bet užpilas neiškepė per 1,5 val.ir visai neiškilo, gal reikia atskirti baltymus ir išplakti, nes tas kremas nesąmonė, pagal Jurgį ir kepurė, turėtų labai tiksliai parašyti.
na va. užsirašiau receptą laidos metu, sugalvojau šiandien iškept. tešla gavosi sausut sausutėlė. nežinau kas gausis. atsisukau įrašą-400g miltų. patikrinu čia-dvi stiklinės, t.y. apie 240g. bus gaila produktų, jei bus nevalgomas
Sutinku iš dalies su Lilija,nevisi receptai Beatos verti liaupsių.Šis aplamai ne jos, o tos sodybos šeimininkų iš kurios buvo filmuojama laida.Pyragas geras,lengvai pagaminamas.
Puikus pyragas, labia gerai pavyko! Jeigu Jums neiškepė užpilas, matyt, gerai neišplakėte kiaušinių su cukrumi. Aš plakiau tol, kol masė visiškai pabalo. Be to, kepti pyragą geriausia iš vakaro, kad šaldytuve atvėstų ir sustingtų. Labai skanus!
Sveiki. Rašau pakartotinai, nes komentaras kažkodėl nebuvo paskelbtas. Mėgstu išbandyti naujus receptus, tad užkabino ir šis. Kepiau pagal receptą, kuris buvo parodytas laidos metu. Iš karto kilo klausimas, kodėl tiek daug miltų – net 400 g.,bet,galvoju, nieko nekeisiu. Rašote, kad stiklinė miltų yra apie 120 g., o laidoje buvo užrašyta 400 g. Nesutapimai gana reikšmingi. Norėtųsi, kad receptai būtų ne šaukštais ar stiklinėm, o gramais. Užpilas gaunasi labai skystas, vos ne omletas, jei dedami tik 2 šaukštai miltų. Ar taip turi būti? Prašosi daugiau miltų, kad būtų kitokia konsistencija.
Recepte parašyta:
2. Gaminame kremą. Sumaišome grietinę, kiaušinius, cukrų, žiupsnelį druskos ir du šaukštus miltų. Apie plakimą nė žodžio. LRT laidoje irgi, tarsi iškirpta – supila produktus į dubenį ir op, po to jau pila kremą ant obuolių. Visiems receptams užrašyti truputį trūksta atidumo, kad viskas būtų aišku ir suprantama. Ir tai galioja ne tik šiam receptui.
Pyragas tobulas!!!
Kazkas negerai su situ receptu nes ir man vidurys neiskepe. Kepiau 1,5 val ir neiskepe o obuoliai apdege!
Man gavosi superinis ir skoniu, ir išvaizda!
Tai kad čia beveik gryna seserų Cvetajevų pyrago kopija. Tik ten druska nenaudojama, o obuoliai citrinos sultimis apšlakstomi (nenaudojamas cinamonas), kas suteikia pasakišką skonį.
Ačiū, Beata, kad pasidalijote šiuo receptu. Labai skanus pyragas. Trečią dieną skaniausias. Kepti reikėjo ilgiau, bet tik todėl kad formą mažesnę ėmiau. Įdaras gavosi panašus į pusingą. Tikrai kartosiu.
Išbandžiau šį pyragą. Kepiau taip, kaip buvo parodyta laidoje. Jokių netikėtumų dėl kepimo nebuvo. Pavyko. Ragavau jį tik pravėsusį ir pastovėjusį. Reikia pastebėti, kad tai nėra tuoj pat valgomas pyragas. Šilto jo tiesiog nepavyks gražiai atpjauti – kreminis vidus išskys ir vaizdo nebus, ir skonis nukentės. Jis turi pastovėti šaltai ir pabręsti. Esu pastebėjusi, kad kepant pagal kai kuriuos senoviškus receptus, pyragas turi pastovėti, kad „atsileistų” (kaip mano močiutė sakydavo). Ir su šiuo pyragu taip yra. Vis tik negalėčiau pasakyti, kad tai tobulas pyragas. Skonis geras, bet net ir pastovėjus pagrindas išliko kietokas kraštuose. Apibendrinant, pyragas skanus, bet ne idealus. Reiktų tobulinti pagrindo receptą, kad būtų trapesnis.
Super skanus,ir kas ragavo liko sužavėti,tik keistai man gerai gavosi nes i įdarą neidejau miltų praleidau žiūrėdama video ir iskepe galvojau bus panašų i kiaušinienę bet super
Cvetajevos pyrago kopija, kiek kiti produktų kiekiai. Užpilas nesutirštėja, kol karštas, atrodo kaip neiškepęs. Atvėsęs, gal net šaldytuve, pjaunasi puikiai, užpilas lieka minkštas, bet nebėga. Obuoliai turėtų būti rūgštūs arba apšlakstyti citrinos sultimis – gerai susibalansuoja su saldžiu užpilu. Beje, 200 gr. grietinės, 2 šaukštų miltų ir 1 kiaušinio užpilui cukraus kiekį nuo 120 gr ( recepte ), sumažinau iki 90gr ir buvo pakankamai saldu. Nekepkite labai aukšto ( mažoje skardoje )>
Padas super. Bet užpilas nesąmonė
Pagaminau ir aš.
Pasiklausius verkimų kaip neišėjo- prisipažinsiu nebuvo drąsu. Kadangi esu įgudus pyragų kepėja turiu pajautimą kiek ko dėt.
Dėjau dvigubą normą miltų. Kiaušinius su cukrum plakiau gan ilgai tuomet dėjau likusius ingridientus. Tiems kas mėgsta šlapius obuolių pyragus šis pyragas kaip tik.
Kitą sykį išbandysiu su sluoksniu varškės, saldžiarūgšte uogiene ir vienu paipldomu sluoksniu tešlos.