Ji visada dalyvauja per Kūčias ir niekas jos nepamiršta. Žinau, kad daugumai patinka ją matyti su tradiciniais apdarais – morkomis, svogūnėliais, grybais ar džiovintais vaisiais.
Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 ℃.
Dubenėlyje sumaišome visus džiovintus vaisius ir užpilame karštu vandeniu, paliekame 2–3 min.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Silkės filė gerai nusausiname.
Paruošiame marinatą: užviriname vandenį, supilame cukrų, actą ir aliejų. Paverdame 1 min.
Silkės filė susukame ir sutvirtiname mediniais smeigtukais. Į kepimo indo dugną suberiame pusę svogūnų, ant viršaus sudedame silkės filė suktinukus.
Apiberiame džiovintais vaisiais, užpilame paruoštu marinatu, pabarstome juodaisiais pipirais, uždengiame folija ir kepame orkaitėje apie 50–60 min.