Spausdinti

Kaip plikyti pyragaičiai – tik pikaniški. Nuostabus prancūziškas užkandis bet kokiam vakarėliui. Puikiai susidainuoja su vynu ar putojančiu gėrimu.

Parmezano sūrio rutuliukai su šonine

0
komentarai
0

Reikės:

50 g sviesto
120 ml pieno
2 kiaušinių
90 g miltų
50 g parmezano ar kito kieto sūrio
pusės šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
šalto rūkymo šoninės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Smulkiai supjaustome šoninę ir ją paskrudiname tuščioje keptuvėje. Pakepintą šoninę nusausiname popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų riebalų perteklius.

2

Nedideliame puodelyje išlydome 50 g sviesto, jam išsilydžius – supilame pieną ir kaitiname beveik iki užvirimo. Nepamirštame maišyti.

3

Dubenėlyje sumaišome miltus, tarkuotą parmezano sūrį ir aitriosios paprikos miltelius.

Reklama
41011
4

Į karštą pieną beriame miltų ir sūrio mišinį bei labai gerai išmaišome šaukštu ar mentele. Tada sudedame pakepintą ir nusausintą šoninę – vėl gerai išmaišome.

5

Prieš mušant kiaušinius, tešlą puodelyje reikėtų šiek tiek atvėsinti. Palaukiame apie 4 minutes.

6

Kol tešlą vėsta, galime pasiruošti skardą- ištiesti joje kepimo popierių.

7

Į pravėsusią tešlą mušame po vieną kiaušinius ir gerai išsukame šaukštu.

8

Paruoštą tešlą supilame į konditerinį švirkštą ar maišelį (galima dėti ir mažu šaukšteliu) ir išspaudžiame ant skardos graikinio riešuto dydžio pyragėlius, palikdami vietos jiems pūstis.

9

Pašauname į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
Iš orkaitės ištrauktiems pyragėliams leidžiame atvėsti ir sudedame į indą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą