Kaip plikyti pyragaičiai – tik pikaniški. Nuostabus prancūziškas užkandis bet kokiam vakarėliui. Puikiai susidainuoja su vynu ar putojančiu gėrimu.
Parmezano sūrio rutuliukai su šonine
Reikės:
Gaminimas
Smulkiai supjaustome šoninę ir ją paskrudiname tuščioje keptuvėje. Pakepintą šoninę nusausiname popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų riebalų perteklius.
Nedideliame puodelyje išlydome 50 g sviesto, jam išsilydžius – supilame pieną ir kaitiname beveik iki užvirimo. Nepamirštame maišyti.
Dubenėlyje sumaišome miltus, tarkuotą parmezano sūrį ir aitriosios paprikos miltelius.
Į karštą pieną beriame miltų ir sūrio mišinį bei labai gerai išmaišome šaukštu ar mentele. Tada sudedame pakepintą ir nusausintą šoninę – vėl gerai išmaišome.
Prieš mušant kiaušinius, tešlą puodelyje reikėtų šiek tiek atvėsinti. Palaukiame apie 4 minutes.
Kol tešlą vėsta, galime pasiruošti skardą- ištiesti joje kepimo popierių.
Į pravėsusią tešlą mušame po vieną kiaušinius ir gerai išsukame šaukštu.
Paruoštą tešlą supilame į konditerinį švirkštą ar maišelį (galima dėti ir mažu šaukšteliu) ir išspaudžiame ant skardos graikinio riešuto dydžio pyragėlius, palikdami vietos jiems pūstis.
Pašauname į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
Iš orkaitės ištrauktiems pyragėliams leidžiame atvėsti ir sudedame į indą.