Pasakiška vištiena traškia plutele su salotomis
Reikės:
Sultiniui:
Trupiniams:
Salotoms:
Gaminimas
Verdame sultinį:
Verdame vištienos ketvirčius. Į puodą dedame stambiai supjaustytus svogūnus, sutraiškytas česnako skilteles, stambiai pjaustytą morką, saliero stiebą, petražoles, lauro lapelius ir čiobrelius. Ant viršaus sudedame vištienos ketvirčius, pabarstome druska ir pipirais. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Uždengę verdame ant silpnos ugnies apie 50 minučių.
Kopūstas:
Žiedinį kopūstą susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, dedame į kepimo skardą, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame 180 ℃ orkaitėje apie pusvalandį.
Trupiniai vištienai:
Susmulkiname džiovintą duoną iki trupinių, smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus ir petražoles. Maisto smulkintuvu sumaišome trupinius ir supjaustytus ingredientus iki vientisos masės, suberiame tarkuotą sūrį, įtarkuojame truputėlį citrinos žievelės.
Išvirusią vištieną dedame į keptuvę ar į kitą karščiui atsparų indą. Aplipiname trupiniais ir pašauname į 200 ℃ orkaitę (geriausia, jei yra grilio funkcija) maždaug 10-15 minučių, kol trupinukai apskrus.
Salotos:
Pasiruošiame salotas. Smulkiai supjaustome pomidorus, alyvuoges, bazilikus. Sumaišome su citrinos sultimis, aliejumi, druska. Cukiniją „suskutame” ir pamarinuojame su paruoštu padažu.
Finišas:
Patiekiame vištiena su keptais žiediniais kopūstais ir salotomis.
Labai skaniai atrodo, butinai pabandysiu pagaminti. Butu smagu, jeigu ir kitus sios laidos receptus ikeltumete. 🙂 Sekmes
Nu skanumelis ! Ir kaip sotu! Aciu Beata uz nuostabu recepta!
Tikras gėris, valgėm net ausys raitėsi: aš, vyras ir 3metis mažylis. ačiū :*
Geras receptas. Paprasta ir skanu. Įdėjau daugiau morkų, svogunų, baziliko, 3 bulves kai viriau ketvirčius. Po to pertryniau su blenderiu. Gavosi puiki daržovių sriuba.
Vienas is geriausiu receptu. SUPER skanu
Siandien gaminome. Labai skanu, skanus tie duonos trupiniai. Gal galite truputi patikslinti. Kazkaip sausoka mesa. Gal as per daug trupiniu dejau?Sauja -tai kiek 50 ar 100 gramu. Ir nezinojau kokius trupinius deti, juodos duonos ar baltos, batono. Ar galima dziuveseliu deti? Aciu.
Labai patiko, tik klausimas iškilo, ar sausus saulėje džiovintus pomidorus naudoti ir aliejuje esančius?