Verdame vištienos ketvirčius. Į puodą dedame stambiai supjaustytus svogūnus, sutraiškytas česnako skilteles, stambiai pjaustytą morką, saliero stiebą, petražoles, lauro lapelius ir čiobrelius. Ant viršaus sudedame vištienos ketvirčius, pabarstome druska ir pipirais. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Uždengę verdame ant silpnos ugnies apie 50 minučių.
Žiedinį kopūstą susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, dedame į kepimo skardą, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame 180 ℃ orkaitėje apie pusvalandį.
Susmulkiname džiovintą duoną iki trupinių, smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus ir petražoles. Maisto smulkintuvu sumaišome trupinius ir supjaustytus ingredientus iki vientisos masės, suberiame tarkuotą sūrį, įtarkuojame truputėlį citrinos žievelės.
Išvirusią vištieną dedame į keptuvę ar į kitą karščiui atsparų indą. Aplipiname trupiniais ir pašauname į 200 ℃ orkaitę (geriausia, jei yra grilio funkcija) maždaug 10-15 minučių, kol trupinukai apskrus.
Pasiruošiame salotas. Smulkiai supjaustome pomidorus, alyvuoges, bazilikus. Sumaišome su citrinos sultimis, aliejumi, druska. Cukiniją „suskutame” ir pamarinuojame su paruoštu padažu.
Patiekiame vištiena su keptais žiediniais kopūstais ir salotomis.
Labai patiko, tik klausimas iškilo, ar sausus saulėje džiovintus pomidorus naudoti ir aliejuje esančius?
Siandien gaminome. Labai skanu, skanus tie duonos trupiniai. Gal galite truputi patikslinti. Kazkaip sausoka mesa. Gal as per daug trupiniu dejau?Sauja -tai kiek 50 ar 100 gramu. Ir nezinojau kokius trupinius deti, juodos duonos ar baltos, batono. Ar galima dziuveseliu deti? Aciu.