Gaiviai pavasariškos, bet turtingos ir sočios salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais, ridikėliais ir tahini padažu. Nepritrūksite nei mėsos, nei sūrio.
Pavasarinės salotos su kruopomis, avinžirniais ir ridikėliais
Salotų dubeniui:
Tahini padažui:
Gaminimas
Bolivinių balandų kruopas užpilame triskart daugiau vandens, nei yra kruopų, pasūdome ir verdame apie 10–15 minučių. Kad kruopos jau užvirę, parodys juo jų atsiskyrę tokios kaip aureolės. Tada nupilame vandenį, perliejame kruopas šaltu vandeniu ir gerai nuvarviname. Paskleidžiame ant lėkštės, kad greičiau atvėstų.
Ridikėlius ir agurkėlius smulkiai supjaustome.
Vynuoges perpjauname pusiau, išimame kauliukus.
Sumaišome padažą: sezamų pastą sukrečiame į didesnį indą, užpilame karštu vandeniu, citrinų sultimis ir išmaišome, kad pasidarytų tyrelė. Jei padažas per tirštas, įpilame daugiau vandens. Tada pasūdome, įdedame jogurto arba kefyro ir dar kartą viską pamaišome.
Susmulkiname žalumynus.
Sumaišome visas salotų sudedamąsias dalis ir pašlakstome padažu.
Sveiki,
Norėjau pasiteirauti kokius avinžirnius naudojate?
Teko naudoti RIMI ženklo, tai jų skonis labai smarkiai primena avieną. Ar visi avinžirniai turi avies skonio?
Dėkoju.
Labai megstu kruopas ir darzoves, taciau kuo galima pakeisti tahini pasta? Noretusi maziau kaloringo padazo. Aciu.
Lina,
Tahini padazas turbut pats nekaloringiausias is visu padazu:) dar karta paskaitykite jo sudeti:)))
Tikrai taip – tahini yra kalorijų bomba! Maniškis tahini iš viso rašo 100 g. – 690 kcal, taip, kad Migle, kažką su kažkuo sumaišėt 😉
Dieviško skonio salotos! Pavalgai ir bėgi laukais iš laimės 🙂 netrūksta nei mėsų, nei sūrių, nieko nieko 🙂
O kuo butu galimatiktu pakeist ta padaza? Nes nerandu pas mus tokio pirkt 🙂
Labas Beata.Noriu paklausti ne temą-ar į salotas dedami pomidorai privalo būti nulupti?Turiu tokią keistuolę draugę,kuri per draugų šventes nuolat priekaštauja,kd salotose randa nenuluptų pomidorų.Kažin tai čia labai taktiška? Daug keliauju po pasaulį,bet tokio cirko nei vienoj kavinėj nestebėjau.
O agurkėliai švieži ar marinoti???
Skamba skaniai.
Tik jūs tikrai konservuotus avinžirnius matuojate saujomis? 🙂
Kokios vynuogės – žalios ar raudonos? Kažkur mačiau, kad tahini galima pačiam labai paprastai pasigaminti. Sezamų sėklos, aliejus ir druska, viską sublenderiuoti.
Neįpatingos – prėskokos ir neįdomios… Ir padažo daugiau norisi;-)