Spausdinti

Perlinių kruopų risotto su grybais

0
komentarai
36
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

2 stiklinių perlinių kruopų
1 morkos
1 vidutinio dydžio svogūno
1 skiltelės česnako
saujelės džiovintų ar šviežių grybų
1-1,5 l daržovių sultinio
gabalėlio kieto ar padžiūvusio fermentinio sūrio
alyvuogių aliejaus kepimui
sviesto gabalėlio kepimui
ryšulėlio petražolių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Į keptuvę šliūkštelime alyvuogių aliejaus, įdedame gabalėlį sviesto.

2

Nulupame svogūno galvą, ją smulkiai supjaustome ir suberiame į įkaitusią keptuvę.

3

Kol svogūnas kepa, nusilupame skiltelę česnako, ją smulkiai sukapojame ir sumetame į kepančius svogūnus.

Reklama
41011
4

Nulupame ir morką, supjaustome kubeliais ir taip pat suberiame į keptuvę. Patroškiname apie 10 minučių ant mažos ugnies.

5

Džiovintus grybus užpilame šiltu sultiniu ir leidžiame jiems pabrinkti. Vėliau grybus su sultiniu supilame į keptuvę su morkomis, svogūnais ir česnakais.

6

Prieš gaminant perlines kruopas geriausia užplikyti dvigubu kiekiu verdančio vandens, pavirti 5 minutes ir išjungus ugnį palikti išbrinkti. Galima kruopų iš anksto ir neruošti, o naudoti sausas – tada teks ilgiau troškinti – apie 45-60 min.

7

Pilame dalį kruopų į keptuvę, užpilame keliais šaukštais sultinio ir maišome. Leidžiame kruopoms sugerti sultinį. Tada vėl dedame dalį kruopų, užpilame sultiniu ir leidžiame jam susigerti. Taip sudedame visas pasiruoštas kruopas. Jei pritrūkstate sultinio – galima užpilti verdančiu vandeniu.

8

Troškiname vis pamaišydami, kad risotto neprisviltų.

9

Pabaigoje paskaniname smulkiai sukapotomis petražolėmis ir įbėrę tarkuoto sūrio išmaišome.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ačiū už receptėlį, labai skanu, patiko visai šeimai 🙂 Jis jau mano namuose gaminamo maisto sąraše 😉

  2. Laba diena,geras receptas,aciu. Mažas pastebejimas- tas salotinis „skurlis” labai jau neestetiskai atrodo …-)

  3. Gerb. Sonata, man neestetiškai skamba jūsų komentare žodis „škurlis”, jeigu jau taip isigilintumėm į visiškai neesminius pastebėjimus. Jeigu jis būtų suteptas gal ir pagalvočiau kažką,o dabar net nepastebėjau.

  4. As perliniu kruopu risotui sultini supilu visa is karto, kai uzverda, ugni mazinu iki minimumo ir uzdengus troskinu apie 20mins. Veliau paragauju, papildau sultiniu ar vandeniu, jei reikia. Pabaigoj imetu gabaleli sviesto , sauksta kreminio bei kieto suriu. Gaunasi silkinis ir glotnaus skonio.

  5. Super ! Padarysiu vyrui staigmena:) Jis tiesiog dievina perlines kruopas, esu tikra, kad ir sita recepta labai isgirs:) Dekoju !

  6. Klausimelis: ar darzoviu sultini darot is kubeliu, arr verdat is darzoviu? Is anksto aciu uz atsakyma za liar seimininkei virtuveje 🙂

  7. labai skanus rizotas!!!!!!!!!!!!! siulyciau paneles idet dar grybu padazo, nerialiai skanu :)))))))))

  8. Puikus receptas. Tik kadangi aš labai nemėgstu perlinių kruopų, tai šiame recepte dėjau ryžius. Ir gavosi labai skaniai. Tikrai gaminsiu dar ne kartą!

  9. Uhuuu… savo namų kieme, tarp pušaičių radau 6 kazlėkiukus, gavosi puikus perlinių kruopų risotto pietums, namai kvepėjo mišku, nuotaika gera, lyg būčiau gavus kokį tai prizą. Štai kiek laimės suteikė rasti grybai 🙂 Ačiū už receptą 🙂

  10. As labai megstu ivairiausius risotto, vis kokiuose restoraneliuose isbandau ir taip noretusi, kad Beata idetu atskira risotto rubrikele… 🙂 Bandyciau visus is eiles:)

    Labanakt:)

  11. Tikrai neskaniai gavosi, turint omenyje kitus komentarus, įdomu kodėl nepavyko.. česnakas visiškai nederėjo-kvapas užgožė kitus ingridientus, nors dėjau labai mažai. Nors receptas labai paprastas, man nepavyko.

  12. […] Šio rizoto receptą išgirdau, tikriausiai nieko nenustebinsiu, vėlgi Beatos virtuvės laidoje Ir galvoju, jeigu jau Beata šį patiekalą gamina ir rekomenduoja, tai turi būti tikrai vertas dėmesio. O kodėl taip manau? Nes visi patiekalai, kuriuos gaminau pagal jos receptus, pavyko ir buvo tikrai skanūs. Nemeluoju! Turiu visas jos knygas ir jau esu išbandžiusi begalę receptų. Kažkaip mane traukia jos rašymo stilius, jos paprastai pagaminami patiekalai, kurie nereikalauja aukštosios matematikos ir super-duper produktų. Gal, klausykit, reikės kada pagalvot ir man apie tą iššūkį, matytą filme Julie & Julia? Per numatytą laiką išbandyti ir aprašyti visus Beatos receptus. Manyčiau, turėtų būt įdomu… […]

  13. Laaabai skanu! Kaip vyras pasakė – kažkas nerealaus! 🙂 ir sūneliui labai patiko. Žodžiu, ir sveika, ir skanu 🙂

  14. Ka tik pasigaminau – man patiekalas idomus, bet keistas (as nepratusi prie tokiu patiekalu), bet štai vyras, tikras lietuviškas skrandis, kirto kad net ausys krutėjo 🙂

  15. Labai skanus patiekalas! Aš tik vietoje džiovintų grybų naudojau tėčio surinktus šaldytus

Rašyti komentarą