Spausdinti

Salierai ir žemės riešutai – ne pats dažniausias, bet labai geras derinys, o šis receptas – sotus ir išraiškingas. Daugiau daržovių. Skanaus!

Pilno grūdo spagečiai su žemės riešutų – salierų padažu

0
komentarai
8
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

5 šaukštų kepintų sezamų aliejaus
5 šaukštų sojos padažo
5 šaukštų žemės riešutų sviesto
1/2 citrinos sulčių
2 šaukštų rudojo cukraus
1 saliero stiebo
1 morkos
geros saujos saliero lapelių
pilno grūdo spaghetti
aliejaus kepimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Taigi, pasigaminkite padažą: sumaišykite sezamo aliejų, sojos padažą, žemės riešutų sviestą, citrinos sultis, rudąjį cukrų šluotele ar blenderiu, kol pasidarys vientisa masė. Tai bus jūsų padažas makaronams, salotoms…nes padažo tikrai užteks ir liks dar ir kitiems kartas. Supilkite į stiklinį indelį ir galite laikyti sandariai šaldytuve.

2

Užkaiskite vandenį ir virkite pilno grūdo spagečius pagal nurodytą instrukciją ant etiketės. O kiek jų, taip pat nuspręskite pagal tai, kiek bus valgytojų. Viena sauja – vienam asmeniui.

3

Supjaustykite salierą mažomis skiltelėmis. Morką nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais-medalionais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepinkite salierą ir morkas kartu, kol apskrus ir suminkštės truputį. Saliero lapelius susmulkinkite. Dalį sudėkite į keptuvę ir sumaišykite su morkomis bei saliero lapkočiais. O atidėti lapeliai bus papuošimui.

Reklama
41011
4

Kai makaronai išvirs, nusunkite juos ir sukrėskite juos į keptuvę, kur kepėte daržoves. Užpilkite pusę padažo ir sumaiškite, kad spagečiai apsiveltų padažu. Ir tada jau serviruokite, papuoškite saliero lapeliais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ką tik pavalgėme, buvo labai skanu! Dar vienas puikus receptas, kuri tikrai gaminsiu ne kartą. Ačiū už receptą!

  2. Ir aš išbandžiau, labai netikėtas ir skanus derinys 🙂 Ačiū! Niekad nesugalvočiau dėti riešutų sviesto. Beata, o kur dar šį padažiuką galima panaudoti, be makaronų? Pati kažkaip nesugalvoju…

  3. Puikus padažas! Jis toks turtingas ir komfortiškas. Kai atradom, visur jį dėti pradėjom. Pvz., su daržoviniu kuskusu labai gardu.

Rašyti komentarą