Salierai ir žemės riešutai – ne pats dažniausias, bet labai geras derinys, o šis receptas – sotus ir išraiškingas. Daugiau daržovių. Skanaus!
Taigi, pasigaminkite padažą: sumaišykite sezamo aliejų, sojos padažą, žemės riešutų sviestą, citrinos sultis, rudąjį cukrų šluotele ar blenderiu, kol pasidarys vientisa masė. Tai bus jūsų padažas makaronams, salotoms…nes padažo tikrai užteks ir liks dar ir kitiems kartas. Supilkite į stiklinį indelį ir galite laikyti sandariai šaldytuve.
Užkaiskite vandenį ir virkite pilno grūdo spagečius pagal nurodytą instrukciją ant etiketės. O kiek jų, taip pat nuspręskite pagal tai, kiek bus valgytojų. Viena sauja – vienam asmeniui.
Supjaustykite salierą mažomis skiltelėmis. Morką nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais-medalionais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepinkite salierą ir morkas kartu, kol apskrus ir suminkštės truputį. Saliero lapelius susmulkinkite. Dalį sudėkite į keptuvę ir sumaišykite su morkomis bei saliero lapkočiais. O atidėti lapeliai bus papuošimui.
Kai makaronai išvirs, nusunkite juos ir sukrėskite juos į keptuvę, kur kepėte daržoves. Užpilkite pusę padažo ir sumaiškite, kad spagečiai apsiveltų padažu. Ir tada jau serviruokite, papuoškite saliero lapeliais.
Ka galima keisti stiebu?
[…] sviestas viskam prideda šiokio tokio prašmatnumo. :3 Šitam patiekalui mus pirmiausia įkvėpė Beata. Skambėjo keistokai, bet ingredientų sąrašas trumpas ir kaip tik visko namie turėjom, tai […]