Spausdinti

(Recepto legenda – čia).

Porais ir citrinomis užkepta menkės filė

0
komentarai
13
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

3–4 baltos žuvies filė
1 rimto poro
2 šaukštų majonezo (aš ramiai galiu pasakyt, kad naudojau „Daumantų“ su čiobreliais)
1 šaukštelio kario miltelių
druskos, pipirų
Citrinos, supjaustytos griežinėliais
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Porą supjaustome plonais pusžiedžiais.

2

Į kepimo indą dedame žuvieną, tai yra žuvies filė, ant viršaus beriam porus, barstom kario prieskonius ir pakrapnojam majonezo. Arba patepam tas žuveles pirmiau, tada jau prieskoniais ir porais apmėtom.

3

Pabaigoje plonais citrinos griežinėliais apdangstom.

Reklama
41011
4

Indą uždengiam folija ir į karštą orkaitę (200 °C) siunčiam 15 min. Ir viskas. Aišku, orkaitės galingumai skirtingi ir nevienoda žuvies temperatūra, tai tiesiog žiūrėkite, kad ji būtų visa matinė, o ne perlinė, ir lengvai atsiskirtų gabalėliais. 

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Skaniai atrodo, tik sakyk, miela Beata, kokį karį perki?
    Daug visokių jų prekyboje yra, tačiau tikrai ne visi skanūs, skiriasi skoniai.
    Dėkui.

  2. geras klausimas aš turiu keletos rušių dabar naudoju iš Londono atsiveštą, tokį didelį poką iš indiškos parduotuvės, aš vistik siūlyčiau brangesniu rinktis, esu bandžius penkių Ievos namų ar kažkaip vadinasi kario mišinį – maloniai aromatingas, šiek tiek švelnesnis yra santa maria mišinys

  3. Smagu, kai Londone tiekia šviežią žuvį, o čia žuvys turbūt nelabai noriai plaukia, mat žino, jog tūlai Lietuviai kažin ar ją su pasimėgavimu valgys, kaip kad su porais ir citrinomis. Einu ėriuko šonkaulius daboti, o tai velnias ten suprasi iš to garso, ka jie toj orkaitėj išdarinėje. Iškada būtų suspirginti :p

  4. Kepiau.. neįmanoma buvo valgyti. Pusę išmečiau iš viso.. manau kalta zuvis. Kai kepe uzdengta zuvis istraukus is orkaitesir atidengus folija. Visa buvo pažliugusi vandeny. Teko nupilt ir dar pakepti. Bet visvien nebuvo skanu..nezinau ka netaip dariau.

  5. Sveiki.Norėjau pasidomėti ar šis receptas tiktų lydekai, nes šaldytuve turiu gražią lydeka ir net nežinau ka su ja daryti……ačiū už atsakymą.

  6. Nors žuvies gaminimas tikrai ne mano „specializacija”, bet viskas pavyko, labai skanu! Dar salotu šalia žuvytės pasigaminau, tai gavosi super vakarienė! :))

  7. Nepaprastai gardu!!! Pairuošėm tilapijų file, tai valgėm, kad net ausys linko, labai paprastai ir greit paruošiama, o rezultatas – kuo puikiausias! Ačiū už tokį receptą:)

Rašyti komentarą