Paprastesnės sriubos nebūna…Labai klasikinė, žieminė sriuba: bulvių ir porų sriuba, labai paprasta, minkšta sriubytė, o dar krapų įdėjus dosniai, tai iš viso – puikumėlis.
Porų, bulvių ir krapų sriuba
Reikės:
Gaminimas
Svieste pakepiname smulkintą porą, kol šis suminkštėja, įdedam druskos, pipirų.
Sudedam pjaustytas bulves, užpilam vandeniu karštu, įdedam sultinio truputėlį ir verdam, kol bulvės išvirs. Turėtų būt tiršta viskas.
Dabar tik su smulkintuvu (blender) greitai prasinešam. Viską sumalam, bet nemalam labai ilgai, nes nuo malimo bulvių krakmolas išprotėja ir pasidaro toks glitus kaip klijai. Taigi labai svarbu trinti tik tiek, kiek reikia… Arba galima virti labai labai ilgai viską ir sutrinti su paprastu bulvių košės trintuvu, bet tada tokia daugiau rupesnė sriuba išeis, man kažkaip geriau, kai nesimato tų porų…
Pabaigai įpilam vandens, jei matom, kad per tiršta.
Ir, prieš valgant, įdedam gausiai krapų ir grietinės.
Pjaustom tik baltas porų dalis ir žalsvas, visai žalius, kietus lapus, tiksliau, jų viršūnėles, aš metu lauk)
Sveiki, nuostabi sriuba! Lengva, greita, puri, minšta… Puiki. Iš pradžių bijojau, kad bus per paprasta, bet dabar darysiu ją dažniau 🙂
Norėjau paklausti ar tiktų kalendra į šitą sriubą?
Sveiki. O galima būtų į sriubyte įdėti papriką, kad įgautų aštrumo sriuba ar nelabai tinka jinai šiai sriubai? ačiū už atsakymą.
Super skani sriubytė, iš paprastų produktų, bet gavosi kaip gurmaniškame restorane būtų gaminta. Aš dar plius įdėjau virtos vištienos filė, ir taip pat sutryniau, gavosi super skanu ir sotu, sušildė mus žvarbią rudenio dieną. Ačiū, Beata, už paprastus, bet nerealiai gerus receptus, tu nereali.
Sriubyte tikrai skani. Sunaudojau viska, ko neprireike per sventes ir kas liko 🙂 Taigi, viriau bulves, svieste pakepinau pora ir pankoli (mano manymu, jis labai tiko). Baigiant kepti i keptuve dar sudejau saldytuve laikyta tirsta sultini (faktiskai-zele), kuri surinkau, kepdama sventine zasi ir anti (o sio gerio kartu su taukais lieka tikrai daug- gal 1 litras – gaila ismesti – tad kol nesudege nupilu is kepimo formos, atsaldau, atskiriu taukus ir sultini ir toliau naudoju- ar i sriuba, ar kepimui 🙂 Taigi, kai siame sultinyje pasitroskino poras ir pankolis, o bulves isvire- jas nusunkiau ir viska sutryniau. Daugiau jokiu prieskoniu ir darzoviu nedejau, bet truputi dejau pakepintu pievagrybiu- labai tiko ir suteike siek tiek teksturos sriubai- maniskiams patinka, kai trintoje sriuboje atsiranda ir kas nors kramtomo 🙂 Ant virsaus pabarsciau likusiais pankolio lapeliais (panasus i krapu). Baltinau pienu (grietineles nei grietines nedejau, nes sultinys ir visas tas sviestas ir taip gana daug riebalu pridejo) ir truputi skiedziau (ta pacia bulviu sunka ir dar siek tiek vandens). Na, ir viskas. Pateikiau su balta duona, atskirai padejau svogunu laisku ir balto sūrio (ozku) – kas norejo- pasigardino, kas nenorejo (as) – nedejo. Ir visi labai gyre 🙂 Man paciai irgi buvo skanu.
Mano skoniui i sia sriuba nelabai tinka nei paprika anei kalendra. Deciau tokius priskonius i gletona sriuba- morku, moliugu… Gal prie bulviu ir poru labiau tiktu muskatas?
Tobulų daržovių, tobulas derinys 🙂 Dekui už receptą 🙂
Ačiū Jums už puikų receptą. Dievinu tokius receptus kurie taupo laiką 🙂
Gavosi labai Skanu 🙂
As dar dadejau sauleja dziovintu pomidoru tai skonis fantastiskas 🙂
Labai gera ir greit pagaminama sriubytė. Netyčia dar kalafioro įdėjau, tiko tobulai.
skani sriuba – ačiū 🙂 Pridėjau džiovintų pomidorų pesto padažo – numuša blankų bulvių skonį + muskato riešuto; grietinės nedejau. Labai skanu. Ir bent jau 1.5 porcijos 4iems 😉