Atostogų pusryčiai, kai dar nebūtinai baigėsi braškių sezonas, bet jau noksta vyšnios, avietės, šilauogės, mėlynės. Kiaušinio ir pieno plakinyje išmirkyta duona, pavoliota skrudintų lazdynų riešutų trupiniuose, virsta tobulu kūriniu: minkštas, kvapnus, nei pyragas, nei blynas, o tikras skanumynas. Nė neatspėtum, kad už jo slepiasi kasdienė sumuštinių duona.
Prancūziškas cinamoninis skrebutis su uogomis
Reikės:
Gaminimas
iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių paskrudiname riešutus, kol jų luobelė sutrūkinės. Riešutams atvėsus pirštais nutriname luobelę, riešutus sumalame kavamale ar susmulkiname virtuviniu kombainu – masė turi priminti rupius miltus. Dalį gražesnių uogų atidedame sumuštiniams papuošti, o likusias sumaigome šakute.
Į dubenį įmušame kiaušinius, supilame pieną, suberiame cukrų, cinamono (kiek mėgstate), maltus riešutus, pasūdome ir išplakame. Sviestą išlydome keptuvėje, įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas neprisviltų. Imame dvi duonos riekes ir abi jų puses pamirkome plakinyje. Ant vienos riekės uždedame kelis šaukštus trintų uogų, užvožiame kita rieke ir dedame į įkaitintą keptuvę. Pakepiname abi puses, kol gražiai paruduos.
Dedame į lėkštę, apibarstome cukraus pudra ir papuošiame uogomis. Kam cinamono nebūna per daug, galite juo ir skrebučio viršų apibarstyti. O dabar – skanaujam…
O kur cinamonas? 🙂
uoj kaip laukiu isbandyt kita savaitgali! 🙂 <3 http://enjoybypaula.wordpress.com
Sveiki, kažin ką ne taip recepte supratau, kad nesulipo bulkytės, o vidus neiškepė, liko „šlapia” bulka?
Labai laukiu kada gaminsiu
Pavyko puikiai! Pertepiau trintom uogom ir idejau bananu!
Aciu uz tobula recepta sekmadienio pusryciams 🙂
Ismėginau,super!!!Vietoje uogu naudojau medų!!!
[…] Prancūziškas cinamoninis skrebutis su uogomis – labai skanūs pusryčiai. […]