Spausdinti
Jau ir vėl mano maisto žurnalas apaugo pelėsiais, kerpėm ir samanom. Buvau Tėvynėje, puikiausios atostogos pasaulyje, nors nei karto neteko išsitraukti kremo su SPF dalykais, bet prie puodų ir keptuvių pasisukiojau. Pirmiausia galvą apsuko varškė, varškė ir dar kartą varškė. Net vargšą GJ išbėrė nuo (turbūt) baltymų pertekliaus. Nidoje ir Palangoje pusryčiams turbūt kasdien kepiau varškės blynus. Daugiau varškės – mažiau varškės – su kefyru – su grietine, su kepimo milteliais ir be jų, ir štai, manau, galų gale apsistojome ties šiuo puikių varškinių blynų receptuku. iš tokio kiekio lengvai pamaitinami yra bent penki – šeši valgytojai, taigi, varškės blynai dalykas proginis, vartojamas pusryčiams, kai namai pilni svečių, giminaičių ir draugų….

Purūs varškės blynai

3
komentarai
28
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

3 pakelių varškės (9 % riebumo)
4-5 kiaušinių
3-5 šaukštų cukraus (čia nuo sald-žia-mėgiš-kumo priklauso)
100 ml kefyro arba 2 šaukštų grietinės
8-10 šaukštų (kupinoki) miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
druskos žiupsnelio
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Kiaušinius išplakti su cukrumi, tada ištrinti su varške. įpilti kefyro ar grietinės, druskos. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais (miltus galima persijoti, jei yra noro ir laiko). įmaišyti miltus. rezultatas – kaip tiršta grietinė. Kepti aliejuje. svarbiausia rasti aukso vidurį: ne per daug ir ne per mažai miltų…. kad blynas būtų blynas, o ne varškinė košė, bet būtu lengvas, minkštas ir skanus, kaip koks varškės pudingas 🙂

Ingredientai
Patarimas

Svarbiausia yra labai gerai keptuvė, kad blynai nekibtų prie dugno ir stiprios kojos, kad atlaikytų tą ilgą stovėjimą prie viryklės, kol juos iškepsit, ir dar svarbu nepridėti per daug miltų…

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Skaniausi blynai pasalulyje! Juos radau knygoje ir su šiais blynais pelniau šeimos pripažinimą kaip blynų kepėjos. Mums kiekvienas savaitgalis yra kaip šventė kai kepam šiuos blynus. Ačiū Tau Beata 🙂

  2. Beata, kodėl jūsų lynų receptuose visur reikia dėti kepimo miltelių? Juk tai tikrai nėra natūralus produktas,negi negalima kepti blynų be kepimo miltelių, juolab vaikams?…

  3. Nu patiko 🙂 Kepsim dar!!! 🙂 Tokie minkštučiai, nors ir dėl kai kurių produktų trūkumo truputį pakeičiau recepto sudedamąsias dalis 🙂

  4. Sveiki, Beata. Labai puikus receptukas, ačiū 🙂 O jei pakeisiu kepimo miltelius soda (nes namie tik soda), ar labai pasikeis skonis (aišku, nugesinus sodą grietine ar jogurtu)? Ir dar – kadangi labai mėgstu razinas, jei įmesiu saujelę, ar reikia įmušti papildomą kiaušinuką, ar nesukris blyniukai? 🙂 Iš anksto ačiū už patarimą 🙂

  5. Minkštumas neišpasakytas. Net vyriškam skoniui toks minkštumas ne nuodėmė, kai blynai tokie skanūs. Ačiū už receptą

  6. nesitikėjau nieko ypatingo… bet nuostabu… !!! 🙂 naudojau naminę varškę, tad grietinės gal daugiau įdėjau. na, nebegaliu tęsti komentaro…nes noriu dar! einu kepti antros keptuvės :)))

  7. Aciu, uz recepta !!! Nuostabiai issejo, kepsiu dabar pastoviai. Visa seimyna privalge, o sunelis tai prase dar ir dar.. Aciu…

  8. Miela Beata, o pakelis tai kokio svorio? Varske perku turguje sveriama, tad nezinau kiek pagal recepta varskes. Aciu

  9. Sveiki, buvo labai skani vakarienė su šiais blyniukais 🙂 Tik kaip kažkas minėjo, dar įdėjau šaldytų mėlynių – iš vis fantastika! Ačiū 😉

  10. Labai skanus blynai. Visai seimynai patiko. Gyvename Vokietijoje, tad varske cia truputeli kitokia, nei Lietuvoje. Todel nepyliau nei grietines, nei kefyro. Del kepimo milteliu ipyliau sauksteli obuoliu acto i kiausiniu ir varskes misini. Gavosi purus, lengvuciai, labai gero skonio blynai. Aciu uz pasidalinima tokiu puikiu receptu!

  11. Kaip visada Beatos receptai NUOSTABUS!!!!Visas knygas turiu ir zurnalus.Esu Beatos fane ❤net mano 5 metu dukra laukia kada gales pas Beata i laida uzsukti

  12. Puikus receptas! Vis ieškojau varškinių blynų recepto, ir va, radau tobulą! Miltų dedu minimumą, varškės neištrinu (mums patinka, kai jaučiasi jos gabaliukai:), dedu gerą saują razinų arba džiovintų spanguolių. Tešlos po kupiną šaukštą blynui, ugnis vidutinė, link silpnos, nes varškė labai greitai ima svilti ir būtinai uždengiu keptuvę dangčiu – tada blynai taip nuostabiai išsipučia ir greitai bei tolygiai iškepa… Dievų maistas! Mano vyras labai mėgsta su juodųjų serbentų uogiene 🙂 Per Užgavėnes nurungiau visas šeimininkes – ačiū, Beata! Ir va vyrą į darbą išleidau ką tik būtent su šiais blynais 😀

  13. Man retai kas”gaunasi” pagal receptą… BET ŠITIE BLYNAI!!! Netik skaniai ir gerai gavosi, bet ir nesu valgius skanesnių, viską suvalgėm ir likom patenkinti!!!! AČIŪ

Rašyti komentarą