Purūs varškės blynai
Reikės:
Gaminimas
Kiaušinius išplakti su cukrumi, tada ištrinti su varške. įpilti kefyro ar grietinės, druskos. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais (miltus galima persijoti, jei yra noro ir laiko). įmaišyti miltus. rezultatas – kaip tiršta grietinė. Kepti aliejuje. svarbiausia rasti aukso vidurį: ne per daug ir ne per mažai miltų…. kad blynas būtų blynas, o ne varškinė košė, bet būtu lengvas, minkštas ir skanus, kaip koks varškės pudingas 🙂
Svarbiausia yra labai gerai keptuvė, kad blynai nekibtų prie dugno ir stiprios kojos, kad atlaikytų tą ilgą stovėjimą prie viryklės, kol juos iškepsit, ir dar svarbu nepridėti per daug miltų…
Tobuli blynai. Minkštučiai skanučiai, o svarbiausia akimirksniu pagaminami. Thumbs up ! 🙂
Beata, galėtum įdėti receptą: makaronų ir varšhės apkepas? Mano šeima labai nori paragauti, jeigu įdėsi būsių dėkinga! 🙂 😉
Skaniausi blynai pasalulyje! Juos radau knygoje ir su šiais blynais pelniau šeimos pripažinimą kaip blynų kepėjos. Mums kiekvienas savaitgalis yra kaip šventė kai kepam šiuos blynus. Ačiū Tau Beata 🙂
Beata, kodėl jūsų lynų receptuose visur reikia dėti kepimo miltelių? Juk tai tikrai nėra natūralus produktas,negi negalima kepti blynų be kepimo miltelių, juolab vaikams?…
Nu patiko 🙂 Kepsim dar!!! 🙂 Tokie minkštučiai, nors ir dėl kai kurių produktų trūkumo truputį pakeičiau recepto sudedamąsias dalis 🙂
Ka tik iskepiau pietums,pavalgem…ojojoj kaip skanu,pasakiski!!!Aciu!
Sveiki, Beata. Labai puikus receptukas, ačiū 🙂 O jei pakeisiu kepimo miltelius soda (nes namie tik soda), ar labai pasikeis skonis (aišku, nugesinus sodą grietine ar jogurtu)? Ir dar – kadangi labai mėgstu razinas, jei įmesiu saujelę, ar reikia įmušti papildomą kiaušinuką, ar nesukris blyniukai? 🙂 Iš anksto ačiū už patarimą 🙂
Minkštumas neišpasakytas. Net vyriškam skoniui toks minkštumas ne nuodėmė, kai blynai tokie skanūs. Ačiū už receptą
Tobuli! Nuo siol mano favoritu sarase 🙂
nesitikėjau nieko ypatingo… bet nuostabu… !!! 🙂 naudojau naminę varškę, tad grietinės gal daugiau įdėjau. na, nebegaliu tęsti komentaro…nes noriu dar! einu kepti antros keptuvės :)))
Aciu, uz recepta !!! Nuostabiai issejo, kepsiu dabar pastoviai. Visa seimyna privalge, o sunelis tai prase dar ir dar.. Aciu…
Miela Beata, o pakelis tai kokio svorio? Varske perku turguje sveriama, tad nezinau kiek pagal recepta varskes. Aciu
Be galo skanūūs!! O aš dar truputi įdėjau į tešlą šaldytų mėlynių, super !! :>>>
Sveiki, buvo labai skani vakarienė su šiais blyniukais 🙂 Tik kaip kažkas minėjo, dar įdėjau šaldytų mėlynių – iš vis fantastika! Ačiū 😉
Labai skanus blynai. Visai seimynai patiko. Gyvename Vokietijoje, tad varske cia truputeli kitokia, nei Lietuvoje. Todel nepyliau nei grietines, nei kefyro. Del kepimo milteliu ipyliau sauksteli obuoliu acto i kiausiniu ir varskes misini. Gavosi purus, lengvuciai, labai gero skonio blynai. Aciu uz pasidalinima tokiu puikiu receptu!
Kaip visada Beatos receptai NUOSTABUS!!!!Visas knygas turiu ir zurnalus.Esu Beatos fane ❤net mano 5 metu dukra laukia kada gales pas Beata i laida uzsukti
Jus nuostabi!vis kazkas naujo ir naujo is tu paciu dalyku! kurybines sekmes jums!
Kažin ar galima kažkuo pakeisti grietinę ir kefyrą? Gal pienu? Neturiu nei to nei to tik pieno 🙂
Puikus receptas! Vis ieškojau varškinių blynų recepto, ir va, radau tobulą! Miltų dedu minimumą, varškės neištrinu (mums patinka, kai jaučiasi jos gabaliukai:), dedu gerą saują razinų arba džiovintų spanguolių. Tešlos po kupiną šaukštą blynui, ugnis vidutinė, link silpnos, nes varškė labai greitai ima svilti ir būtinai uždengiu keptuvę dangčiu – tada blynai taip nuostabiai išsipučia ir greitai bei tolygiai iškepa… Dievų maistas! Mano vyras labai mėgsta su juodųjų serbentų uogiene 🙂 Per Užgavėnes nurungiau visas šeimininkes – ačiū, Beata! Ir va vyrą į darbą išleidau ką tik būtent su šiais blynais 😀
Man retai kas”gaunasi” pagal receptą… BET ŠITIE BLYNAI!!! Netik skaniai ir gerai gavosi, bet ir nesu valgius skanesnių, viską suvalgėm ir likom patenkinti!!!! AČIŪ
Nuostabūs varškės blynai-puručiai.
Puikus receptas
Ar juos formuoti rankomis ar šaukru dėti į keptuvę?