Labai tiks valgyti su ledais, jei karštas, o atvėsęs gardu ir su paprasčiausia arbata.
Rabarbarų pyragas su trintomis braškėmis
Pagrindui:
Viršutiniam sluoksniui:
Gaminimas
Mitus sumaišykite su cukrumi. Šaltą sviestą vis padažydami į miltus ir cukrų sutarkuokite. Darbuokitės greitai, kad sviestas nespėtų ištirpti nuo rankų šilumos. Stambesnius sviesto gabaliukus greitai pertrinkite su miltais, kad masė būtų panaši į žvyrą.
Įjunkite orkaitę, temperatūra – 180 °C.
Rabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Džiovintus abrikosus nuplaukite šiltu vandeniu ir taip pat smulkiai supjaustykite.
Braškes sutrinkite su cukrumi. Galite sugrūsti jas tiesiog šakute, o galite ir maisto trintuvu.
Rabarbarus, abrikosus, razinas ir trintas braškes suverskite į puodelį ir pavirkite apie 5 minutes.
Į kepimo popieriumi išklotą vidutinio dydžio indą berkite miltų ir sviesto trupinius (porą saujų pasilikite viršūnėlei), išlyginkite, ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarų „uogienę“, užbarstykite miltų ir sviesto trupiniais ir pašaukite kepti 45 minutes.
Dar šiltas su ledais turėtų būti tikras skanumėlis
labai skaniai atrodo ir nėra labai jau daug komponentų reiks pabandyti….
Jau šiandien garuos ant mūsų stalo. Ačiū, Beata!
Šiandien kepiau.
Tik nesuprantu kodėl pirmiausia reikia padaryti trupinius, o tik tada tvarkytis su braškėm, rabarbarais.
Kol pagal eiliškumą padariau sekančius darbus, man miltų ir sviesto trupiniai nebepriminė žvyro, nuo šilumos sviestas suminkstėjo…..
Sekantį kartą eiliškumą pakeisiu.
Įdomu, ar Beatos vaikai valgė šį pyragą?
Mano tai nevalgė…
Ir as ji kepiau si grazuoli, bet jau rugstumas 😀 Kita karta tikrai daugiau desiu braskiu ir rabarbaru tik vos vos del rugsteles 😀 Bet receptukas super!
Rabarbarus prieš verdant su braškėmis pora min.apviriau vienus ir rūgštumo sumažėjo. Pabandykit.
Vietoj rabarbarų dėjau agrastus ir „nusukau” pusę cukraus! Visiems labai patiko!