Vaikystę primenanti sriuba, soti, gaivi ir su cukinijų šviežuma.
Raugintų agurkų sriuba

Daržovių sultiniui reikės:
Sriubai:
Gaminimas
Pamerkiame perlines kruopas. Jei sriubą sugalvojote virti tą pačią dieną, kruopas galite užpilti verdančiu vandeniu ir pabrinkinti kol virs sultinys ar atskirai pavirti puodelyje, kol jos beveik išvirs.
Verdame daržovių sultinį. Nuplauname, nuskutame daržoves, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame ant silnos ugnies apie valandą, nukošiame. Turime gero skonio bazę sriubai.
Nulupame, supjaustome svogūną, morką ir šoninę. Supjaustome raugintus agurkus ir bulvę.
Į puodą pilame aliejų, metame šonine ir ją pakepiname. Tada svogūnų ir morkos eilė – viską lengvai apkepiname.
Supilame sultinį, beriame pabrinkintas ar pavirtas perlines kruopas, bulvių gabaliukus ir paverdame kol bulvės suminkštės.
Pavirus suberiame raugintus agurkus, jei reikia dar pagardiname druska.
Pilame sriubą į lėkštę, užtarkuojame žalios cukinijos, pagardiname žolelėmis.
Skani sriubytė, vakar dariau, tai šiandien, pastovėjusi dar skanesnė 🙂 Cukinija iš tikrųjų labai tinka 🙂 Kitą kartą įdėsiu dar vieną bulvę, man vienos šiek tiek mažoka pasirodė.
Miela Beata, tai mano labai mylima sriuba iš vaikystės. Duodu už jos receptą visus 10 balų.O pabaigoje įnešta nauja cukinijų nata, mane dar labiau sužavėjo. Ačiū už skanius prisiminimus
Ar galima dėti marinuotus agurkus?
Super, labai skani sriubytė 🙂 Net vyras liko patenkintas, nors jis nėra tokios sriubos gerbėjas 🙂
Tokia sriuba galima virti su smulkintais pomidorais savo sultyse.Taip pat labai skanu
Ar pasiteisintu si sriuba be kruopu, tik su didesniu kiekiu bulviu?
Nepasigaminau, nes pažiūrėti 8 reklamas prieš receptą neišlaikė nervai… 🙂