Rūkytos lašišos ir bulvių apkepas
Reikės:
Gaminimas
Bulves nulupti ir supjaustyti ploniausiais įmanomais griežinėliais, geriausia tai padaryti pjaustykle, paprastai jos būna rankinės, užsienietiškai vadinasi mandolin.
Lašišą geriausia nusipirkti jau supjautytą, tokią, kur vakume įpakuota ir ploniausiai peršviečiamai sudalinta. Jei turit visą rūkytos lašišos gabalėlį, tai tada reikia susipjaustyti plonom juostelėm ją..
Dabar paimam indą, kuriame kepsim viską, ištepam sviestu, dedam vieną sluoksnį bulvių, tada lašišos sluoksnelį. Aišku, bulvių sluoksnis bus didesnis už lašišos, nes jų daugiau, bet žodžiu, gražiai susluoksniuojam viską, tarp sluosnių nepamirštam pabarstyti visko krapais, pipirais ir druska (jei žuvies sūrumo neužteks)
Kiaušinius lengvai išplakam, sumaišom su pienu (jei jus apėmęs rudeninis nerimas ir anksčiau minėtas poreikis valgyti sviestą, pieną galima pakeisti ar pariebinti grietinėle). Kiaušiniai su pienu turėtų tik tik apsemti, arba beveik apsemti bulvių ir lašišos reikalą.
Kepti apie 1 val ir 30 min, vidutinio karštumo orkaitėje t.y. apie 180C, pabaigoj pakelti temperatą, kad apskrustų, jei neapskrudo dar.
Ir dar – kai žiurėsite ar iškepė vidury kepimo, su mentele paspausti viską, kad meiliau susiglaustų bulvių ir lašišos sluoksniai.
Kepiau, bet nelabai patiko.
Šiaip tai bulves labai mėgstu įvairiame pavidale, ypač keptas. Ir lašišą labaaai mėgstu. Bet kartu man atrodo jos nedraugauja. Gal reikėtų pabandyti tiesiog su kitomis daržovėmis (špinatai, cukinija, ir pan.) vietoj lašišos ir sūriu… ir pomidorais… mmm… reiks pabandyt
O man panasu patiekala pagamino drauge suome ir galiu pasakyti, kad bulves ir lasisa man net labai draugauja:) Kaip ir zuviene is lasios su bulvem, morkom ir pienu. Jau noriu noriu dar:)))
O kiek cia porciju gaunasi? 🙂 Labai noreciau pabandyti, bet nezinau kiek cia is viso butu porciju 🙂
Nors ir sunerimau perskaicius visus komentarus apie si patiekala bet nusprendziau vistiek pabandyti. Po 1,5 h parasysiu savo nuomone 🙂
Kepiau. Visai patiko.
As esu dariusi su grietinele ir be kiausiniu. Kas valge, visiems labai patiko 🙂
Mane įkvėpė šis receptas, kai vakar labai užsinorėjau bulvinio patiekalo, bet žinojau, kad noriu kažko kitaip nei čia… 🙂 Tai va, aš pristarkavau bulvių riekelėmis, pasūdžiau, jomis pusiau užpildžiau čenakines, o į vidurį dėjau apkeptų vištienos gabaliukų (aš naudojau šlaunelių mėsą), tada galutinai čenakines užpildžiau bulvių riekelėmis, o ant viršaus užpyliau bešamelio padažo. Kepiau orkaitėje gerą pusvalandį… bet koks rezultatas…! pienas iš padažo įsigėrė į bulves, o viršus pasidabino sūrio plutele…. mmmm 😉
o kur ir kada žirnelius naudot? kaip kad jie paminėti tekste pradžioj, Beata….?
labai skanu
Vakar gaminau… Siaip gyvenime nieks nera pasakes, kad kazka neskaniai pagaminau, nu bet sis patiekalas tai tikras nesusipratimas… Bulves gavosi baisiai ribios nuo lasisos, o pats patiekalas ( mano ir vyro nuomone) – nevalgomas… Gaila produktu tik…
Labai skanu,pati megstu gaminti ir daznai ekspermentuoju,ir sis patiekalas buvo kaip tik man ! Tobula!
Lygiai toki pat apkepa galima padaryt su silke, tik uzpilti grietinele be kiausiniu. Skanu.
isbandziau ir pavyko labai skanu buvo. aciu
Labai skanu! As tik nesusilaikiau ir svogunu laisku kartu su krapais iberiau. Skanumelis!
Pašoviau į orkaitę žiūrėsim kas gausis.