Spausdinti

Rūkytos lašišos ir bulvių apkepas

0
komentarai
18
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

6-8 bulvių
300 – 400 g rūkytos lašišos
300 ml pieno
3 kiaušinių
druskos, pipirų, krapų
trupučio sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Bulves nulupti ir supjaustyti ploniausiais įmanomais griežinėliais, geriausia tai padaryti pjaustykle, paprastai jos būna rankinės, užsienietiškai vadinasi mandolin.

2

Lašišą geriausia nusipirkti jau supjautytą, tokią, kur vakume įpakuota ir ploniausiai peršviečiamai sudalinta. Jei turit visą rūkytos lašišos gabalėlį, tai tada reikia susipjaustyti plonom juostelėm ją..

3

Dabar paimam indą, kuriame kepsim viską, ištepam sviestu, dedam vieną sluoksnį bulvių, tada lašišos sluoksnelį. Aišku, bulvių sluoksnis bus didesnis už lašišos, nes jų daugiau, bet žodžiu, gražiai susluoksniuojam viską, tarp sluosnių nepamirštam pabarstyti visko krapais, pipirais ir druska (jei žuvies sūrumo neužteks)

Reklama
41011
4

Kiaušinius lengvai išplakam, sumaišom su pienu (jei jus apėmęs rudeninis nerimas ir anksčiau minėtas poreikis valgyti sviestą, pieną galima pakeisti ar pariebinti grietinėle). Kiaušiniai su pienu turėtų tik tik apsemti, arba beveik apsemti bulvių ir lašišos reikalą.

5

 Kepti apie 1 val ir 30 min, vidutinio karštumo orkaitėje t.y. apie 180C, pabaigoj pakelti temperatą, kad apskrustų, jei neapskrudo dar.

Ingredientai
Patarimas

Ir dar – kai žiurėsite ar iškepė vidury kepimo, su mentele paspausti viską, kad meiliau susiglaustų bulvių ir lašišos sluoksniai.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Šiaip tai bulves labai mėgstu įvairiame pavidale, ypač keptas. Ir lašišą labaaai mėgstu. Bet kartu man atrodo jos nedraugauja. Gal reikėtų pabandyti tiesiog su kitomis daržovėmis (špinatai, cukinija, ir pan.) vietoj lašišos ir sūriu… ir pomidorais… mmm… reiks pabandyt

  2. O man panasu patiekala pagamino drauge suome ir galiu pasakyti, kad bulves ir lasisa man net labai draugauja:) Kaip ir zuviene is lasios su bulvem, morkom ir pienu. Jau noriu noriu dar:)))

  3. O kiek cia porciju gaunasi? 🙂 Labai noreciau pabandyti, bet nezinau kiek cia is viso butu porciju 🙂

  4. Nors ir sunerimau perskaicius visus komentarus apie si patiekala bet nusprendziau vistiek pabandyti. Po 1,5 h parasysiu savo nuomone 🙂

  5. Mane įkvėpė šis receptas, kai vakar labai užsinorėjau bulvinio patiekalo, bet žinojau, kad noriu kažko kitaip nei čia… 🙂 Tai va, aš pristarkavau bulvių riekelėmis, pasūdžiau, jomis pusiau užpildžiau čenakines, o į vidurį dėjau apkeptų vištienos gabaliukų (aš naudojau šlaunelių mėsą), tada galutinai čenakines užpildžiau bulvių riekelėmis, o ant viršaus užpyliau bešamelio padažo. Kepiau orkaitėje gerą pusvalandį… bet koks rezultatas…! pienas iš padažo įsigėrė į bulves, o viršus pasidabino sūrio plutele…. mmmm 😉

  6. Vakar gaminau… Siaip gyvenime nieks nera pasakes, kad kazka neskaniai pagaminau, nu bet sis patiekalas tai tikras nesusipratimas… Bulves gavosi baisiai ribios nuo lasisos, o pats patiekalas ( mano ir vyro nuomone) – nevalgomas… Gaila produktu tik…

Rašyti komentarą