Greitos salotos, kai nesinori mėsos, bet ir vien žalių lapelių nepakanka… Dar vienas šių salotų įdomumas – pieno šlakelis salotų pagarde, jis ne tik suteiks spalvą, bet ir dar labiau paryškins sūrio skonį. Šių salotų padažą gaminau su „Vilkyškių pieninės” kietuoju sūriu „Žalgiris”. Mažiausiai septynis mėnesius brandinamas „Žalgiris” pasižymi išraiškingu aromatu ir sodriu vaisių skoniu, ko ir reikia šiam turtingam salotų pagardui.
Rūkytos lašišos salotos
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Ruošdami padažą šluotele suplakame visus ingredientus, „Žalgirį” smulkiai susitarkuojame ir įmaišome pačioje padažo gamybos pabaigoje.
Lašišą supjaustome plonomis riekelėmis, vyšninius pomidorus pjauname pusiau, o džiovintus pomidorus susmulkiname plonomis juostelėmis. Plonais šiaudeliais supjaustome svogūnus.
Į lėkštes dedame nuplautus ir nusausintus salotų lapus, ant jų – lašišos riekeles, pomidorus, svogūnus ir viską užpilame sūrio padažu.
Kaip keista,pienas padaže, koks skonis?
labai skanios salotos:)
Kuo galima butu pakeisti „Zalgirio” suri? Gyvename Londone
Patiko.tikrai labai skanios. Tik nedėjau dž.pomidorų, vietoj jų ant viršaus batono skrebučius naudojau
Labai skanu ir paprasta pasigaminti. Ir pienas padaže labai tinka, pagyvina sūrio skonį 🙂
Labai skanios salotos! Bet ar tikrai aliejaus reikia net 100 g? Dėjome daug mažiau (atitinkamai mažiau ir poeno), ir tai padažo buvo daugoka tokiam kiekiui salotų..
reiks isbandyt pieno padaza! 🙂 https://enjoybypaula.wordpress.com
Labai skanios salotos!!! O kuo dar butu galima pakeisti lasisa?
Idomu ar gautusi skaniai ir su sojos pienu..?