Spausdinti

Super greitas, super sveikas, skanus (visi naudojami riebalai yra iš chorizo) ir labai lengvai padaromas patiekalas.

Ryžiai su chorizo ir krevetėmis a la paella

0
komentarai
14
Porcijos
4 asm.

Reikės:

120 g pikantiškos (aštrios) chorizo
250 g karališkų krevečių (large king prawns)
1 pipiros raudono, saldaus
0.5 – 1 svogūno
1 storos česnako skiltelės
1 šaukštelio raudonosios paprikos miltelių
0.5 citrinos sulčių
200 g daržovių mišinio (žirneliai, kukurūzai, šparaginės pupelės, morkos)
100 g sugarsnap ir mange tout žirnių (ankštys žirnelių - labai skanios, žalios… Nežinau, kaip lietuviškai)
140 g nevirtų ryžių (nedidelė stiklinė)
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Užkaisti vandenį, pasūdyti. Kai užvirs, supilti ryžius.

2

Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, sudėti šaldytas daržoves, o likus minutei iki virimo pabaigos – žirnelių ankštis (sugarsnap ir mange tout).

3

Kol verda ryžiai, chorizo supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į keptuvę (chorizo – mano manymu, geriausia dešra pasaulyje). Iš chorizo išbėgs užtektinai riebalų, kuriuose reikia pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tada minutėlę – smulkintą česnaką.

Reklama
41011
4

Tada dėti pipirą, pakepinti keletą minučių, kad suminkštėtų.

5

Tada paprikos miltelius ir krevetes mesti, kad šios tik sušiltų ir apliptų visu gėriu, kuris keptuvėje susikaupė…

6

Jau ryžiai su daržovėm turėtų būti išvirę, taigi juos nupilti ir viską dėti į keptuvę. Viską pamaišyti, dar keletą kartų paragauti, ar ko netrūksta, įdėti druskos, pipirų ir citrinos pusės sulčių išspausti. Jei yra – dar petražolių smulkintų šast…

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labas Beata.
    Kokia lietuviska desra galeciau pakeisti Chorizo desra? Klaipedoje Chorizo visai nerandu..

  2. Sveiki, chorizo yra visuose meat pointuose tokios parduotuveles ju yra ir Vilniuje ir Kaune ir Klaipedoje jie visada jos turi

  3. Beata pamirsai svarbiausia dalyka pamineti, kad ryziai naudojami nestandartiniai neilgagrudziai o specialuspaelai be ju si paela net nepanasi y tikraja paela…

  4. Bambeklis Marius nepamatė arba nenorėjo pamatyti, kad netgi pačiame pavadinime parašyta „a la paella”, tad į autentišką receptą čia nepretenduojama ir specialūs ryžiai nebūtini. Tikroji paelja gan įnoringa, o šioji, „a la paella” – labai greitas, skanus ir, jei nepadauginsit chorizo, sveikas patiekalas. Aš į ją sukraunu gan nemažai svogūnų, paprikų, pomidoriukų, šaldytų žirnelių, špinatų, cukinijų, salierų ir dar kokių turimų daržovių – gėris! Labai skanu! Gaunasi kiek kitoks patiekalas nei tikroji ispaniškoji paelja, bet tikrai labai skanus!

Rašyti komentarą