Įsisiūbavus braškių sezonui man vis norisi šias uogas derinti su nesaldžiais patiekalais. Šiame recepte tą ir padariau: pamarinuotas braškes suporavau su šviežiu lietuvišku ūkininkų Valdo ir Rasos (gal pamenate juos iš „Beatos virtuvės“ pavasario numerio) ožkų sūriu. Galite naudoti parduotuvėse randamą ožkų sūrį.
Nepatingėkite pamarinuoti braškių – nustebsite, kaip įdomiai pasikeis jų skonis. O marinatas, kurį pasiruošite, taps jūsų salotų užpilu. „Ožka braškyne“ – taip galite pakrikštyti šias gaivias vasariškas salotas.
Salotos su braškėmis ir ožkų sūriu
Salotoms:
Marinatui:
Gaminimas
Pirmiausia pasiruošiame braškių marinatą – visas sudedamąsias dalis sumaišome dubenėlyje. Į paruoštą marinatą beriame supjaustytas braškes, išmaišome, kad visi gabalėliai juo pasidengtų. Taip paruoštas braškes pusę valandos paliekame pasimarinuoti.
Kai braškės jau paruoštos, jų marinatą užpilame ant špinatų ir gerai išmaišome.
Į didelę lėkštę dedame marinatu padengtus špinatus, ant jų – braškes, sūrio gabalėlius, šilauoges.
Truputį pasmulkiname ir sausoje keptuvėje pakepiname pistacijas (arba sėklas), kad paskrustų. Apibarstome salotas.