Šaltibarščių būna įvairiausių: trintų žalių, ryškiai raudonų, maišytų su pasukomis, kefyru ar net skiestų pienu. Bet visgi vienas dalykas yra nepakeičiamas – tai burokėliai. Man patinka gaminti šaltibarščius su SPILVA marinuotais burokėliais „Klasika“, nes juose puikiai subalansuota marinato rūgštelė ir burokėlių saldumas, o patys burokėliai nepraradę malonios tvirtos tekstūros.
Šie žali šaltibarščiai lengvi ir gaivūs, paskaninti špinatais, nustebins mėtų gaiva ir SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“ traškumu.
Šaltibarščiai KITAIP, arba pusiau trinti šaltibarščiai
Reikės:
Gaminimas
Elektriniu trintuvu kefyrą sutriname su agurkais, špinatais, svogūnų laiškais, krapais, mėtomis ir prieskoniais. Išpilstome į dubenėlius.
Ant viršaus dedame po kelis šaukštus SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“, gardiname prieskoniais ir kietai virtais kiaušiniais.