Spausdinti

Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare” receptas. Pavadinimas reiškia „cukraus gabalėlis”. Tradicinis šių sausainių receptas, anot Jolitos, yra visiškai paprastas, be jokių riešutų. Sausainėliai gali būti tiek apvalūs, tiek pailgi. Šį kartą – pagardinti kokoso drožlėmis, kurios suteikia daugiau trapumo ir įdomesnį skonį. Būtinai paragaukite – superiniai!

 

Şekerpare – turkiški sausainiai su manų kruopomis ir kokoso drožlėmis

0
komentarai
13
Porcijos
10 asm.

Sausainiams:

250 g sviesto
3 ½ stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinės cukraus pudros (250 ml)
1 šaukšto vanilinio cukraus
2 kiaušinių
6 šaukštų manų kruopų
6 šaukštų kokoso drožlių
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
1 kiaušinio trynio aptepimui

Sirupui:

3 stiklinių cukraus
4 stiklinių vandens
1 šaukšto citrinos sulčių

Papuošimui:

2-3 šaukštų kokoso drožlių
2-3 šaukštų maltų pistacijų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite kiaušinius ir gautą masę išplakite. Supilkite manų kruopas, kokoso drožles, kepimo miltelius, druską ir miltus. Sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite pailgos formos sausainius (nykščio dydžio). Sudėkite sausainius ant kepimo skardos. Dubenėlyje kiaušinio trynį sumaišykite su 2 šaukštais vandens ir šiuo mišiniu aptepkite sausainius.

2

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi kepimo skardas ištieskite kepimo popieriumi. Kepkite sausainius orkaitėje apie 25-30 minučių.

3

Kol sausainiai kepa, verdame cukraus sirupą. Į puodą supilkite cukrų ir vandenį, kai sirupas užvirs, supilkite citrinos sultis ir virkite 15 minučių.

Reklama
41011
4

Iškeptus sausainius sudėkite į didelį indą aukštais kraštais, užpilkite sirupu ir palikite atvėsti. Prieš pateikdami, kiekvieną sausainį apiberkite kokoso drožlėmis ir maltomis pistacijomis. Pateikite su vaniliniais ledais arba arbata.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Atrodo idomiai, bet 3 stiklines cukraus vien sulaistymui! Ir dar stikline pudros i tesla! Tikrai negaminsiu, pasaugosiu savo ir seimos sveikata 🙂 Bet apskritai tai koplimentai jusu svetainei, Beata! Tik prie progos paprasykite programuotojo kad plansetiniam kompiuteriui automatiskai desktop versija krautu, ne mobile – bus daug patogiau 🙂 Gero savaitgalio!

  2. Sausainiai jau orkaitej. Susiruosiau daryt sirupa. Labai daug jo gaunasi. Visa ir uzpilti is karto? Isivaizdavau,kad apslakstysiu ir tiek. Na,gal jis visas susigers i sausainius…Bandau.. 🙂

  3. Radau Jūsų sausainių receptuką, pasirodė labai įdomus. Noriu išbandyti, bet ar galima sausainius ilgiau laikyti? Ar jie labai saldūs? Ar tokie suvilyti pyrageliai viska sugeria, ar lieka šlapi?

Rašyti komentarą