Tai itin gaivūs ir šalti it ledas šaltibarščiai. Ypač tiks visiems, kurie rūpinasi kūno linijomis ar tiesiog mėgsta lengvesnius patiekalus. Žodžiu, tobulas pasirinkimas karštą vasaros dieną, kai beveik nesinori valgyt, bet norisi „kažko tokio”.
Šerbetiniai šaltibarščiai
Reikės:
Gaminimas
Burokėlius nulupame, supjaustome kubeliais. Agurkus taip pat supjaustome kubeliais, krapus ir svogūnų laiškus susmulkiname.
Ledą iki smulkių gabaliukų sutriname kokteilinėje ar trintuvu. Dedame į dubenėlius kelis šaukštus ledo, tada burokėlių ir agurkų kubelius, pabarstome smulkintomis žolelėmis, dosniai įberiame ridikėlių daigų.
Užpilame šalto gaivaus „Vilkyškių“ kefyro (man ir mano komandos moterims jis pats skaniausias, todėl lengva ranka rekomenduojam). Skanaus!
Kuo galėčiau keisti kefyrą? Pas mus yra natūralus jogurtas ar tiktų?