Dabar apie šią silkę. Visi žinome, kad marinuota silkė gali būt gera ir gali būt labai labai bloga, kur tik saldus actas jaučiasi, o žuvis kaip popierius. Skandinavai mėgsta šitaip žuvytę marinuoti, tai aš pavarčiau vėl savo knygutę, paskaitinėjau, kaip jie daro, ir padariau pagal save. Pirmą kartą užpyliau labai karštu marinatu ir naudojau silkutę iš pakelio. Ji tikrai skaniai pavyko, bet tas karštas marinatas ją kaip ir išvirė beveik. Taigi šį kartą marinatą truputėlį atvėsinau, nors svogūnus ir morkas dėjau į verdantį marinatą ir ten palikau minutėlę kitą…
Viena skaitytoja, labai dideliausias ačiū jai, pasidalino savo močiutės senu geru silkės receptu, kai silkė marinate verdama. Aš tikrai kada nors išbandysiu, bet dabar net dovanų visų nesupirkau, tai ką jau kalbėt apie silkės virimą…
Man LABAI skanu.
Tai tiek apie šios savaitės aktualijų aktualiją – ponią silkę…
Silkė silkė silkė – marinuota, su morkom ir svogūnais, prašmatni saldžiarūgštė
Silkei:
Marinatui:
Gaminimas
Svogūnus nulupame ir supjaustome.
Nulupame ir supjaustome morkas.
Supjaustome silkę.
Actą ir vandenį supilame į puodelį, pridedame cukraus ir prieskonių. Užviriname.
Kai vanduo užverda, į puodelį dedame svogūnus ir morkas, palaukiame, kol vėl užvirs.
Išjungiame ugnį. Palaukiame, kol marinatas truputį atvės.
Į stiklainį dedame sluoksnį silkės, sluoksnį svogūnų ir morkų iš rasalo išgriebtų, tada vėl silkės ir t. t.
Galiausiai viską užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą.
Silkė fantastiška, bandžiau kai tik nusipirkau knygą, neįmanoma praeiti pro šalį, vis norisi nors po gabaliuką suvalgyti.
Ačiū už šį receptą, mano vyras, buvęs Norvegijoje ir ragavęs jų skanumynų, negalėjo patikėti, kad ši silkė gaunasi būtent tokia, kaip toji ragautoji. Super!
Ačiū už šį receptą, mano vyras, buvęs Norvegijoje ir ragavęs jų skanumynų, negalėjo patikėti, kad ši silkė gaunasi būtent tokia, kaip toji ragautoji. Super!
Be galo skani silkute, sunku atsispirti neparagavus dar ir dar…
Be galo skani silkute, sunku atsispirti neparagavus dar ir dar…
Aciu. Nuostabus receptas. Ir dar vienas aciu, kad radau ji cia. Knyga palikau namuciuose, o marinato sudeti pamirsau…
Negaliu gyventi be sios silkes, kaip tik pameginau pasigaminti, tai ir negaliu sustoti. Aciu labai uz tikrai nuostabu receptuka.
Kaži ką ne taip darau – kietoka mano silkė ir gana… Bandžiau pagal kitokį receptą marinatą virt, dabar pagal šį – na vis kažkaip nei šiaip, nei taip… Nesusitariu su tom silkėm, o taip norėčiau šeimyną palepint 🙂
Nuostabi ši silkė, skanesnės tikrai nesu valgiusi.. 🙂
Evelinai – kietoka ji todėl, kad reikia pilti ALIEJAUS, tiesiog būtina. Pabandžiau užpilti ir aš šiuo marinatu, deja nusivyliau, nes rūgštis iš silkės ištraukia riebalą, ji tampa sausa, o silkės buvo tokios riebios, kad net varvėjo per rankas. Nors čia skonio reikalas – man patinka, kai silkė riebi, o dukrai ji kaip tik patiko būtent tokia ir prašė toliau tik tokią daryti. Reziume, kai netingėsiu žaisti su šituo marinatu (terliotis, virti, morkas skusti…) darysiu 2 būdais – 1 – be aliejaus pagal Beatą ir 2 -su aliejum – pagal save.
Kiek laiko šitaip sumarinuota silkutė gali stovėt?
o galima naudoti raudono vyno acta? :/
kaip manote, ar tiks obuolių actas?
O kur tame recepte buvo morkos? Aš neradau.
Nuostabi 🙂 kai kas klause, kur galetu tokia skania nusipirkti 🙂
o koks kiekis išeina tokios marinuotos silkės?
Aciu
Ar čia nėra klaidos dėl vandens kiekio? Nieko nesuprantu
Patarkite ka butu galima naudoti vietoj cukraus? O gal ir be jo butu gerai? Musu seima nevartoja cukraus.. 🙂
Sveiki, o spirito actas tinka? Ir kiek jo tuomet deti?
Thanks for awesome recipe
Labas, Beata! Ar silke gali buti sviezia ar turi buti sudyta ar kitaip apdorota pries marinuojant?
Labai saldi .I sikline toks kiekis cukraus! Nepatiko.
Labas Beata. Jūs sakote, kad mėgstate silkę tai labai gerai. Kadangi Jūs bendraujate su daugeliu žmonių tai pasidalinsiu savo praktika. Kai nustojau valgyti mėsą ir pieno produktus išsigydžiau sąnarius. Kam iš jūsų pažįstamų juos skauda rekomenduokite žuvį ir silkę valgyti.
Gal morkas pavirint ilgiau reikia??? O ką reiškia-keleta dienų laisviausiai ir net keleta dienų???? :))) sviestas sviestuotas gavosi ;)DARIAU KĄ TIK.Gavosi silkė su žaliom morkom 🙂
geras. aiškumo nėr, kiek min turi marinuotis. bet man pavyko 🙂