Labai gardi silkė, kurioje yra ir saldumo, ir rūgštumo, ir pikantiškumo. Receptas padiktuotas šefės Rūtos Paulauskienės.
Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis
Reikės:
Gaminimas
Silkės filė supjaustome kąsnio dydžio juostelėmis. Svogūnus – plonais pusžiedžiais. Razinas užpilame karštu vandeniu ir palaikome 3–4 min., gerai nusausiname.
Citrinų sultis, cukrų ir aliejų sumaišome mažame dubenėlyje.
Į stiklainį dedame sluoksnį svogūnų, sluoksnį silkės, sluoksnį razinų, pabarstome cinamonu ir užpilame keliais šaukštais citrinų sulčių, cukraus ir aliejaus mišinio. Tada vėl krauname sluoksnį svogūnų, silkės, razinų, cinamono ir užpilame citrinų sulčių, cukraus ir aliejaus mišiniu. Kartojame.
Uždarome stiklainį ir dedame į šaldytuvą.