Spausdinti

Greitas užkandis, kai norisi kažko skanaus. Paruošimas užtruks vos 10 minučių, o dar po 15 minučių ir maži, ir dideli mėgausis šiltu užkandžiu. Beje, patiektas su salotomis jis gali tapti ir pagrindiniu patiekalu. Tris mėnesius brandintas kietasis sūris „Prussia” taps puikia šių pyragėlių kepurėle. Demokratiškas šio sūrio skonis įtiks ir vaikui, ir suaugusiam.

 

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su grybais

0
komentarai
7
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
17 min.

Reikės:

400 g pievagrybių
1 vid. dydžio svogūno
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 šaukštų aliejaus
250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
kelių šakelių čiobrelių
70 g kietojo sūrio „Prussia”
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
kiaušinio patepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Svogūną smulkiai supjaustome, pabarstome cukrumi ir pakepiname aliejuje, kol gražiai pagels.

2

Grybus supjaustome plonais griežinėliais ir pakepiname kartu su svogūnais. Pagardiname druska, pipirais, įberiame nuskabytų čiobrelių lapų.

3

Atšildome sluoksniuotą tešlą. Supjaustome į 6 dalis. Aštriu peiliu kiekviename gabalėlyje  įpjauname rėmelį maždaug 0,5 cm nuo krašto. Atsargiai patepame rėmelį kiaušinio plakiniu. Ant viršaus uždedame grybų įdaro.

Reklama
41011
4

Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, išimame, užberiame sūrio ir kepame, kol sūris gražiai apskrus.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Toks klausimukas – spėju, kad grybų įdarą reikėtų atvėsinti? nes kartą ant tešlos uždėjau karštą masę ir..nugriuvo dugnas 🙂

  2. Nesuprantu, kaip padaryti tokios tobulos formos bandeles: kaip turi būti įpjautas tas rėmelis nuo krašto? Tiesiog įpjautas peiliu ar tada įpjovus vidų įspausti, kad kraštelis kiek iškiltų?

Rašyti komentarą