Šie suktinukai – paprastumo viršūnė ir išsigelbėjimas, kai užgriūna svečiai ar reikia kokių nors greitų užkandžių prie alaus, vyno… Viens, du – ir simpatiškas gardėsis ant stalo. Labai skanūs. Labai smagūs. Ir karšti, ir šalti.
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su padažu „Tikras Italas”
Reikės:
Gaminimas
Išimkite paruoštą šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio ir pusvalandį ar truputį ilgiau palaikykite kambario temperatūroje, kad ji atšiltų. Truputį pakočiokite. Užtepkite „Beatos virtuvė” padažo „Tikras italas” ir šaukštu ar mentele tolygiai paskirstykite per visą tešlos lakštą, kraštus palikite sausus (jei bus padažuoti blogai sulips, kai norėsite susukti).
Cukiniją sutarkuokite šiaudeliais, saliamį taip pat supjaustykite smulkiais šiaudeliais, o kietąjį sūrį sutarkuokite arba, jei jau pirkote sutarkuotą, tai dar geriau, tereiks užbarstyti. Dabar rūpestingai suvyniokite tešlą su visais gėriais į ritinėlį ir užlipinkite kraštus, kad laikytųsi. Supjaustykite maždaug 1-1,5 cm storio gabalėliais.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Pašaukite suktinukus ir kepkite 15-20 minučių. Skanaus!
Aš dar galiu pasidalinti taip pat greitu ir skaniu uzkandziu, kuriame pagrindis vaidmuo -bemiele tesla, eiga ta pati, tik tepame pesto padazu ir barstome kietuoju suriu.
Zinoma bandysiu ir si recepta 😉
toks klausimelis, ar ta tesla angliskai vadinasi puff pastry ar filo pastry? gyvenantiems ne Lietuvoje – aktualu 🙂 ir dar.. gal imanoma kazkokiu ktokiu padazu pakeisti.. na, neturiu galimybes isigyti Jusu padazo 🙁
TIKRAS ITALAS – nerealus!!!! Mano vakarykštis atradimas, kuris manau taps dažnu svečiu virtuvėje 🙂
Tobuli,Nieko daugiau ir nepridursi.suvalgiau viena puse porcijos 🙂
Pabandžiau – labai visiems patiko!
Tik patarimo norėčiau kitam kartui – kepiau ant folijos pabarstytos miltais, bet labai prikibo man tie suktinukai, nes pabėgo padažiukas ir buvo sunku juos nukrapšyti. Kaip juos kepti, kad taip nebebūtų?
Labas rytas, neturiu cukinijos, ką pasiūlytumėte vietoje jos? 🙂