Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.
Jei atsitiko taip, kad nei karto dar nebandėte išsivirti patys uogienę, bet norite pabandyti išsivirti šią uogienę – skaitykite mano patarimus uogienės pirmokams.
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė

Reikės:
Gaminimas
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Nulupti odelių nereikia. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti.
Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas.
Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 30 minučių.
Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, palikite uogienę atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.
Sakykit Beata o kiek stiklainiu gaunasi šios slyvų uogienės?
Mano praeitu metu atradimas. Puiki, nuostabi, bandykite!:)
Koks kiekis gaunasi?
Ar galima naudoti paprasta cukru nes USA tokio nera kur receptas sako
Man gavosi 1 litras ir gal koks 200 ml
Tikrai skanu labia labia! Nezinau ar atspeciau kas tai, jei nezinociau 🙂
Sunkiausia dalis yra su „laikyti vesiai”… saldytuvas rudeni pasitinka toks, kad pienas ir sviestas sunkiai betelpa 😀
klausimas pasitikslinimui – 1 kg slyvų jau be kauliukų?
ar as ka praleidau ar neparasyta ar slyvas reikia nulupti?
ar-tinka-geltonos-slyvos??
Tobula! Dėkui už turbo receptuka šokolado drakoniukui 🙂
Dabar jau žinau ką reiškia , kai uogienė kvepia vaikyste, džemu, man netgi saldainiais „obelėlė”. Fantastiškas receptas. Ką tik pasigailėjau, kad tik viena porciją viriau 😀
Sveika Beata, norėjau paklausti, ar šia uogienę butina laikyti vėsiai? ar galima kambario temperatūroje?
Nuostabi uogienė, pabuvus jūsų virimo pamokoje „Sostinės dienose” iš karto nulėkiau nusipirkti slyvų, ir štai jau smaguriaujame šia nuostabia uogiene. Stiklainėliai pilni ilgai neužsibus 😀
Puikus receptas! Niekad nemėgau slyvų uogienės, bet čia visiškai kitas reikalas:)
šiandien ir aš išbandžiau šitą receptą ir likau patenkinta 🙂 ačiū
Eina sau, kaip skanu, mmm… Tai tikras įkvėpimas kam nors gero 🙂 Ačiū Beata už receptą 🙂
Mano vyro komentaras: „Skanesnes uogienes dar nebuvo isvirta!”
Dieviško skonio ir be romo…mmm…
O man ji gavosi labai skysta 🙁 Ant duonos neuztepsi. Ar dar sustandes?
Dabar kaip tik austa puode.
Turėjau tik 82 proc. šokolado, tai gal nelabai jis tinka. Man šiaip sau skonis, bet mama, kuri dievina ‘Obelėlę” tikrai bus smagiai pradžiuginta 😉
Ačiū už puikų receptą. Po išvirtos uogienės visas butas kvepėjo šokoladu! Išbandžiau įmaišyti truputį uogienės į plaktą grietinėlę – skonis nuostabus.
Išbandžiau prieš pora dienų pirmą kartą ir labai patiko ☺ dėjau šokoladą 75%.
Vakar dariau dvigubą porciją žiemai. Labai skaniai gavosi☺
Sveiki,
Aš irgi prisiruošiau gaminti 🙂
O slyvas sutrinti iki visiškos košės ar kad liktų gabaliukų?
Jau išvirta,išpilstyta-iš dviejų kilogramų slyvų gavosi du su pusė litro uogienės. Susigundžiau įberti cinamono-kvapas nepaprastas. Rytoj laukia saldainių gamyba!
Gal brendį galima vietoje romo?
Beata, gal gali Jusu tinklapio tvarkytojas ivesti greito spaudinimo mygtuka, t.y., kad butu paruostas recepto formatas atsispausdinimui. Nes norisi nusinesti receptuka iki virtuves be kompiuterio. Aciu! Beje, uogiene be proto skani!
O sakykit, jei desiu uogiene i tokius stiklainius, kurie uzsispaudzia su rankenele, na kurie nei uzsukami, nei vakuojami, uzsispaudzia tiesiog.. ar laikysis tokiame uogiene? kiek laiko? aciu 🙂
O galima naudoti Stevia saldiklį vietoj cukraus ? Kažin kaip gautųsi? Gal jau kas bandėte ?
jeigu dedu 1kg paprasto cukraus i slyvu uogiene su sokoladu tai man virti irgi 15min tik? ar 1val virti??
jeigu dedu 1kg paprasto cukraus i slyvu uogiene su sokoladu tai man virti irgi 15min tik? ar 1val virti??
Kazin sutrinus su blenderiu nebus per skysta ar,kad gabaliuku butu geriau?Kvepia si uogiene ypatingu skoniu:)
O aš viriau vyšnias su šokoladu, šokoladą dėjau irgi pačioj pabaigoj, išjungusi viryklę, bet šokoladas, nors ir maišiau ir dar palaikiau puode, neištirpo, sušoko į tokias smulkias kruopytes ir uogienė nevientisa išėjo, skonis gal ir nieko, bet kliūna neištirpęs šokoladas, norėčiau išsivirti ir slyvų uogienės su šokoladu, bet bijau kad vėl pasikartos ta pati nesėkmė, gal šokoladas kaltas (dėjau paprastą lietuvišką susmulkintą juodąjį, 70 proc.) – gal reikia ištirpintą pilti?
Sveiki, ar didele klaida velai baigiau valyti slyvas ir uzpiliau su cukrum per nakti ar iseis tokia ar bjau sugadinau ?
Sveiki.Turiu namuose Pergales juodojo sokolas 50% neapsisprendziu ar man ji deti ar pirktis vis del to 70% sokolada.Ir kaip ji susmulkinti,gal geriau per tarka sutarkuoti lengviau istirps.Ar skiltelem sulauzytu ir siek tiek smulkiau…
Ka tik isviriau. Nei vienam is musu seimos nepatiko… Nei sunui, sokolado megejui, nei vyrui, kuris megsta saldziai, nei man, nors saldainiai Obelele man patys patys megstamiausi. Gaila, aisku, bet…
Ar tinka paprasti mazieji greltoni slyvukai? Ar cia tu dideliu slyvu reikia?
Turiu namuose tik pieniško šokolado. Turbūt netiks, ar ne?
Beata, o kaip vadinasi Uk toks cukrus, kaip Dansukker? Ačiū iš anksto už atsakymą.
Išsiviriau. Tiršta, viskas tvarkoje. Deja, mūsų šeimynai irgi nepatiko 🙁
O as per ta skubejima viska suverciau i puoda iskart 🙁 kazin kaip bus. .
Gal kas nors bandète vietoj šokolado dėti 99% kakavos?
Primena Nomeda saldainius, tik deja niekam šeimoj nepatiko. Man tik truputį, o nei vaikai, nei vyras antrą kartą neberagaus. Iš likusių slyvų išviriau paprastą uogienę. Labai stiprus šokolado skonis, daugiau nei vieną mažą šaukštelį nelabai suvalgysi.
Ačiū už receptą, puikiai viskas pavyko ir gavosi netikėtao skonio! Neradau specialaus cukraus tai dėjau paprastą bei plius 10 gr. pektino.
o galimą cukrų pakeisti kuo kitu?
Sveiki Beata, ar galima paprasto cukraus dėti ar bŭtinai uogienėms turi bŭti?
na su uogienių cukrum bus tirščiau
Mūsų šeimai nepatiko. Net saldumynus mėgstantys vaikai jos nevalgė. Šokoladas nustelbia slyvų skonį. Uogienę turbūt vėliau sunaudosiu kokiam nors pyragui. Gal tiks. Išmesti gaila.