Šokoladiniai sausainiai
Reikės:
Gaminimas
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinius ir išplakame.
Į gautą masę beriamešokolado drožlių (60 g), miltus, riešutus (labai tinka lazdyno), druską ir viską išmaišome.
Iš gautos tešlos suformuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp kamuoliukų paliekame šiek tiek vietos, nes kepdami jie išsileis.
Kepam apie 12 min iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
Ant karštų sausainių užbarstome likusias šokolado drožles –jos ištirps ir papuoš sausainius.
Sausainiai atrodo labai gardžiai, bet man nesigavo. Dėjau viską, kas buvo parašyta, bet bekepant jie „išsilydė” ir gavosi tiesiog kaip pyragas… Ar tai gali nutikti dėl to, kad dėjau kitokį šokoladą? Ar būtinai reikia dėti „Beatos virtuvės” šokoladą?
Man ta pati problema! Kepu sausainius jau 4 karta. Bet tas pats… Idesiu daugiau miltu… Pasakysiu ar padejo 🙂
Mudu su suneliu taip pat kepeme siuos sausainiukus velyku stalui. Mums gavosi sausainiukai grazus ir labai skanus. Viska dejome kaip parasyta, taip pat ir Beatos sokolado drozles. Kepem pirma karta, bet gavosi super:)
Man sausainiai neskanus 🙁 sugadinau produktus. Didziausia problema, kad sokolado drozles be cukraus, tai gavos kartus sausainiai. Viena bleka kepiau idejus daugiau cukraus, bet esmes nekeite, yra daug skanesniu sausainiu su sokolado gabaliukais. Esu didele Beatos gerbeja, bet noriu pasakyti, kad labai nuliudino prastas trecios knygos popierius:( Nera jokio noro tos knygos atsiversti. Abi pirmas knygas vartau irr gaminu pagal jas nuolat. Siaip, Beata, esate saunuole, labai man patinkate. Tiesiog is isores atrodote faina moteris, mama, zmona. Linkiu Jums ir Jusu seimai sekmes! Is letuviu receptu knygu tik Jusu perku, rasykite, gaminkite, dalinkites receptais ir toliau. Jauciasi, kad megaujates savo darbu/hobiu ir Jums puikiai sekasi.
Va, cia tai nustebinot, aciu, kad apsvietete del popieriaus 🙂 Tada ketvirtai knygai ir Jus pataupykit, leiskit ant tokio pat popieriaus, kaip pirmos dvi:) Turbut nejuokingai juokauju… Leiskit tokio dizaino ir popieriaus, kaip Jums patinka. Didelis dekui vien uz tai, kad rasot / leidziat.
O kur galima isigyti tų „Beatos virtuvės“ šokolado drožlių? 🙂
Labas rytas 🙂
vakar aš kepiau šiuos sausainius, bet man nelabai gavosi, nors viską dariau taip, kaip parašyta – gavosi tokie blyneliai ploni….Dėjau šokolado drožles vokiškas, visuomet su jomis pavykdavo pyragai ir kiti gaminiai, tad nežinau ką vakar blogai padariau – bet vyrui tiko, valgė su pasimėgavimu 😀
galit beata pasakyt ar butinas beatos virtuves drožles?
O man sausainiai isejo labai skanus 🙂 Kepiau mokyklos renginiui. Per 5min. ju nebeliku. Gavau po 10 is 3 mokytoju 😀 Aciu uz toki nuostabu recepta 🙂
labai labai skanu
Labai labai skanūs sausainiai! Aš paskaičius komentarus dėjau šiek tiek daugiau miltų, tai gavosi puikiai 😉 Ir man kept nereikėjo 12 min, 8 užteko, nes sausainiai gavosi plonesni. Ačiū už receptą!
Deja, nors visuomet gaminu iš Beatos knygos, nes viskas gaunasi, šis receptas man nesigavo. Bent jau visiškai atrodo ne taip kaip nuotraukoje. Net ir pridėjus daugiau miltų gavosi ploni blynai ir tiek. Toks įspūdis, kad kažko trūksta. Man padėjo, kad tešlą apie valandą palaikiau šaldytuve, tuomet jie ne taip greitai orkaitėje išsileidžia, nes pridėjus daug miltų skonis ne toks geras.