Minkštą sviestą ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinius ir išplakame.
Į gautą masę beriamešokolado drožlių (60 g), miltus, riešutus (labai tinka lazdyno), druską ir viską išmaišome.
Iš gautos tešlos suformuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp kamuoliukų paliekame šiek tiek vietos, nes kepdami jie išsileis.
Kepam apie 12 min iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
Ant karštų sausainių užbarstome likusias šokolado drožles –jos ištirps ir papuoš sausainius.
Deja, nors visuomet gaminu iš Beatos knygos, nes viskas gaunasi, šis receptas man nesigavo. Bent jau visiškai atrodo ne taip kaip nuotraukoje. Net ir pridėjus daugiau miltų gavosi ploni blynai ir tiek. Toks įspūdis, kad kažko trūksta. Man padėjo, kad tešlą apie valandą palaikiau šaldytuve, tuomet jie ne taip greitai orkaitėje išsileidžia, nes pridėjus daug miltų skonis ne toks geras.
Labai labai skanūs sausainiai! Aš paskaičius komentarus dėjau šiek tiek daugiau miltų, tai gavosi puikiai ;) Ir man kept nereikėjo 12 min, 8 užteko, nes sausainiai gavosi plonesni. Ačiū už receptą!