Greičiausia šokoladinį musą pasigaminti galima taip: šokoladą ištirpinti ir sumaišyti su plakta grietinėle, tada į šaldytuvą, kad sustingtų ir viskas… Na, o jei yra šiek tiek daugiau laiko, tai galima paplušėti truputėlį daugiau. Iš tiesų, tai plušėti visai nereikia, nes mikseris viską padaro… Na, jei mikserio nėr, tai tada jau tikrai sunkus darbas, o ne musas…To muso jau dabar pasidarys labai daug, nes baltymai jį labai iškels. Paragavus jis visas toks pilnas oro bus.
Šokoladinis musas
Reikės:
Gaminimas
Šokoladą ištirpinti su cukrumi. (Ant puodo su verdančiu vandeniu statyti dubenį, bet kad neliestų vandens dugnu. Maišyti, kol ištirps.)
Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius vieną po kito įsukti į šokolado masę. Geriausia tai daryti mikseriu – paplakti keletą minučių, šokolado masė pradės darytis tokia truputį puresnė.
Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į šokolado ir kiaušinių masę.
Standžiai išplakti baltymus iki standokų putų, tada supilti cukrų ir dar paplakti.
Išplaktus baltymus įmaišyti atsargiai mentele į šokolado masę.
Sudėti į stiklines, pridengti plėvele ir įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Labai skanu valgyti su avietėmis.
Labas, Beata,
as tikriausiai kazko nesupratau siame recepte 🙂 ingridientu sarase yra sviestas, bet niekur nerasome, kur ji deti 🙂 o cukrus minimas net 2 kartus 🙂 Pasimeciau, kaip gi is tikruju man musa ta pasigaminti 🙂
labai skanu
laibai skanu