Ko jau ko, o šokolado mūsuose netrūksta. Kažkada, kai lankiausi Pergalės skanumynų fabrike, sužinojau, kad jokios krizės šokolado gamintojai nejautė ir nejaučia, visi valgo saldainius ir sausainius kaip įprasta, ir jų pasirinkimas Lietuvoje tikrai yra begalinis, o saldainiai – tikrai kokybiški. Lietuviškas šokoladas man yra pats geriausias, o ką jau kalbėti apie saldainius. Visi mėgsta gauti saldžias dovanas. Šis dalykas – tai beveik jūsų gamybos šokoladas, į kurį galite įdėti tai, ko norite ir padaryti taip, kaip parduotuvėje tikrai nenusipirksi ir tikrai labai paprastai ir lengvai. Eksperimentuoti galite įvairiausiais skoniais ir riešutais. Tik svarbu šokolado nesudeginti. Šokolado gaminimo taisyklės yra gana griežtos ir, tiesą sakant, be specialų termometrų ir atidos sunku pasiekti fabriko kokybę, nes šokoladą reikia temperuoti, kelti ir numušti vėliau jo temperatūrą, kad kai sustings, būtų blizgus ir traškus. Todėl čia aš bandau apgauti ir viską darau be termometrų, bet jau ištirpusio šokolado temperatūrą numušu įdėdama šalto šokolado, kad jis ištirptų nuo skysto šokolado kaitros, o tuo pačiu numuša bendrą temperatūrą.
Šokolado plyta
Ingredientai
Priedai:
Gaminimas
Į puodą įpilam vandens, virš puodo statom dubenį metalinį arba stiklinį, kad neliestų dugnas vandens.
Sudedam 2,5 plytos juodo šokolado ir tirpdom po truputį. Per daug nemaišom, tiesiog leidžiam pačiam ištirpti. Kai jau beveik visas ištirpęs, pamaišom ir likęs ištirps.
Tada dedam dar plytą (100 g) juodo šokolado susmulkinto, pamaišom ir išjungiam ugnį. Šokoladas turėtų ištirpti nuo jau esančios šilumos.
Atskirai, bet lygiai taip pat virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpdom baltą šokoladą.
Pasiruošiam skardą ar kokį padėklą, ištiesiam jį maistine plėvele ir pilam juodą šokoladą. Paverčiam indą, kad šokoladas pasiskirstytų, bet nebūtų per plonas. Tada apibarstom riešutais ir džiovintomis uogomis, o ant viršaus pašlakstom baltu šokoladu, kad gautųsi margas šokoladas. Tuomet dedam viską į šaldiklį kokiam pusvalandžiui ar ilgiau, viskas sustingsta, sulaužom ir pakuojam.
Oi, gera laida! Ypač man šokoladas patiko. Ti klausimas, kur gaut tokio pakavimo popieriaus ar maišelių? Ar čia irgi rankų darbas?
Kas tai per daiktas?Man atrodo sokoladas?
Kas tai per daiktas?Man atrodo sokoladas?
O galima naudoti paprastą ar reikia jau to specialaus daugiaprocentinio šokolado? : )
Ar pavyktų, jei tą patį daryčiau su pienišku šokoladu?
Labai gera laida (; Ziurejau bet nebeisgirdau is ko daromas tas glajus ant sausainiu ? 🙂
labai ydomus receptas ir regis skanus
labai ydomus receptas ir regis skanus noreciau pabandyti bet dar par maza
labai ydomus receptas ir regis skanus noreciau pabandyti bet dar par maza
labai ydomus receptas ir regis skanus noreciau pabandyti bet dar per maza
ar galima deti daugiau sokolado
Beata , o po to sokolada supjauscius ar sulauzius gabaliukais esi ? Tokie dailus , grazus gabaliukai atrodo, mmmm
Sveika Beata norėjau pasiteirauti, ar galima naudoti tikra kartų juodą šokoladą? Apie 80%? :))
Sveika Beata norėjau pasiteirauti, ar galima naudoti tikra kartų juodą šokoladą? Apie 80%? :))
ir mn sita laida labai patiko, ypac sokoladas. puiki ideja
Ruošiuos išmeginti. :))
Ar butina Uogas dėti??? :)))
aš labai norėčiau sužinoti sausainiu su citrnu glajumi receptaą.
Liudna, bet negaliu paziureti laidos, nes tv3 puslapyje viskas ka beisijungtum stringa ir ”kraunasi” :((( Interneto sparta gera
Beata, jūs tą pačia laidą kai gaminot šią šokolado plytelę, tai taip pat gaminot paprastus tokius sausainius kalėdinius įvairios formos, labai skaniai atrodė! Kur galima jų receptą gauti, nes čia nerandu.?
Beata, jūs tą pačia laidą kai gaminot šią šokolado plytelę, tai taip pat gaminot paprastus tokius sausainius kalėdinius įvairios formos, labai skaniai atrodė! Kur galima jų receptą gauti, nes čia nerandu.?
oj Beata… šokoladas jau sustingęs laukia, kada bus supakuotas. jis atrodo nuostabiai! taip paprasta ir taip genialu 🙂
oj Beata… šokoladas jau sustingęs laukia, kada bus supakuotas. jis atrodo nuostabiai! taip paprasta ir taip genialu 🙂
Beata, kaip tu supakavai Šokolada?
;)))
Pabandziau gamint sokolada, bet nesu labai patenkinta, nes po keliu dienu ant jo atsirado tokiu baltu demeliu ir jis atrodo nelabai graziai. Naudojau tik juoda Pergales sokolada, balto nedejau, nes jis man nesigavo skystas (naudojau Princa). Buvo tokia balta kose, kuria tik saukstu krest, bet „piest” su ja neisejo… Gal kam panasiai buvo? Gal zinot, kodel pabalo mano sokoladas ir kodel tas baltasis toks tirstas buvo? P.S. O maiseliu tikrai Shetelig yra, tik tu graziu auksiniu padekliuku neradau. Gal jie kur kitur pirkti?
Pabandziau gamint sokolada, bet nesu labai patenkinta, nes po keliu dienu ant jo atsirado tokiu baltu demeliu ir jis atrodo nelabai graziai. Naudojau tik juoda Pergales sokolada, balto nedejau, nes jis man nesigavo skystas (naudojau Princa). Buvo tokia balta kose, kuria tik saukstu krest, bet „piest” su ja neisejo… Gal kam panasiai buvo? Gal zinot, kodel pabalo mano sokoladas ir kodel tas baltasis toks tirstas buvo? P.S. O maiseliu tikrai Shetelig yra, tik tu graziu auksiniu padekliuku neradau. Gal jie kur kitur pirkti?
o kur galima isigyti dziovintu silauogiu Vilniuje?:)
Pavyko puikiai su juoduoju šokoladu, tačiau baltasis šokoladas (Princas) nesilydė, o kaitinant pavirto į tirštą košę. Patarkite, Beata, kokį baltą šokoladą naudoti. Ačiū labai.
Pavyko puikiai su juoduoju šokoladu, tačiau baltasis šokoladas (Princas) nesilydė, o kaitinant pavirto į tirštą košę. Patarkite, Beata, kokį baltą šokoladą naudoti. Ačiū labai.
Pavyko puikiai su juoduoju šokoladu, tačiau baltasis šokoladas (Princas) nesilydė, o kaitinant pavirto į tirštą košę. Patarkite, Beata, kokį baltą šokoladą naudoti. Ačiū labai.
o ar sokoladas gaunasi blizgus? ko butu galima idet ji sildant, kad gautusi blizgus?
Silauogiu radau prizmoj, milka baltas sokoladas gan gerai lydesi 🙂 tik juodas sokoladas nesigavo blizgus… Bet tikrai skanu ir lb grazu !
Silauogiu radau prizmoj, milka baltas sokoladas gan gerai lydesi 🙂 tik juodas sokoladas nesigavo blizgus… Bet tikrai skanu ir lb grazu !
O aš vakar išlydžiau baltą, pienišką ir juodą šokoladus, supilsčiau į formeles, pridejau riešutų ir gavosi superiniai saldainiai, kurie jau supakuoti, padabinti kaspineliais ir lauks kalėdų. Dėkuj už idėją Beatai.. 😉
Hm, issigandau del tu baltu demeliu..tai gal nenesti i balkona ar i saldytuva? gal leisti stingti kambaryje?
Sveika, norėjau paklausti ar nieko tokio jei šokoladas kristalizuojasi ir ant jo atsiranda šviesesnių dėmelių? Ar jį vis tiek galima valgyti??? O gal kaip nors galima juos panaikinti? 🙂
Puikus receptas, dekui, tikrai praverte per sventes !
Tik mazytis pastebejimas. Beata, man labai keista jog Jus manote, kad lietuviskas sokoladas yra geriausias 🙂 Turbut is dideles meiles tevynei 🙂 As asmeniskai lietuvisko sokolado net geru negaleciau pavadinti.
As ant virsaus uzdejau agrastu uogienes ir suniamninau. 🙂
Kiek laiko galima ją laikyti,kad nesugestu?
Kiek laiko galima laikyti tą šokolado plyta,kad nesugestu?
O man tai nieko neisejo. Ar jis sudege ar ka, bet skystas neisejo:c
Atrodo lyg kokia nors tamsi sausainiu tesla. Ka daryti kad taip nepasikartotu?
O gal kas zinote kaip pasigaminti sokolado namie?
Į ką galima pakeisti skardą? Ji labai didelė, į šaldytuvą netilps…
as nemegstu juodo šokolado,o galėčiau vietoj juodo pieniską 350g ir balto 100g?
reikes pabandyk, nes jau seniai nebandziau gaminti 😀
reikes pabandyk, nes jau seniai nebandziau gaminti 😀
O tinka džiovintos braškės ir smulkinti papajai?
as ragavau su obuoliu piraga
as ragavau su obuoliu piraga
Sveika Beata, =) man labai patinka tavo vedamos laidos. Nusprendziau siais metais gaminti valgomas kaledines dovanas ir noriu paklausti, kur galima nusipirkti permatomu dovanu maiseliu. Pvz: akropolio maximoje arba ozo prismoje imanoma butu ju rasti? Sekmes virtuvineje kuryboje.=)
Kur galima nusipirkti to permatomo popieriaus dovanoms pakuoti? 🙂
Jau praeitais metais, kai pamaciau sia laida norejau ismeginti. Pagaliau atsirado proga. Pavyko puikiai, naudojau tik pieniska ir balta, baltas gerai neistirpo, bet isejo graziai apslakstyti 🙂 o ant virsaus uzdejau susmulkintu anakardziu, migdolu ir zemes riesutu. Labai skanu 😉
su princu geriau nebandykit (baltu) as pirkau karunos akytaji ir viskas labai gerai issilyde
O kiek šita dovanėlė gali stovėti neišpakuota?
Norėjau paklausti, ar įpylus i ištirpusį šokoladą romo ar kokio kito gėrimo, na, taip skanat, „pagardinimui” , šokoladas paskui normaliai sukietėtų? Ar nebūtų taip, kad išėmus iš šaldytuvo ir palikus kambario temperatūroje jis imtų tirpti?
sveika simpatiska beata, ar nereikia sokolado temperuoti, as paty gaminu ranku darbo pralines, ir visokiu formu sokolada, jei pakviesite i laida pamokinsiu. irena su pagarba
Sveiki, Ar negalima sokoladą tirpdinti orkaitėje?