Sorų kruopomis ir daržovėmis įdarytos paprikos

Reikės:
Įdarui:
Gaminimas
Sorų kruopas nuplaukite ir palikite nuvarvėti vandenį. Į puodą, kuriame virsite, įpilkite šaukštą aliejaus ir berkite kruopas. Nuolat maišydami jas pakepinkite 5 minutes, kad pradėtų pokšėti ir išgaruotų drėgmė, tada užpilkite sultiniu ir virkite apie 15 minučių, kol kruopos išbrinks ir pasidarys minkštos.
Cukiniją ir baklažaną supjaustykite 1,5–2 centimetrų skersmens kubeliais. Į keptuvę pilkite 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir nuolat maišydami kepinkite daržoves ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių. Baigdami kepti įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką.
Nupilkite vandenį nuo išvirusių sorų kruopų. Jas lengvai šakute pamaigykite, kad nesuliptų, verskite baklažaną ir cukiniją, perpjautus pusiau vyšninius pomidorus, įmaišykite kubeliais supjaustytą mocarelos ir fetos sūrį bei susmulkintus bazilikus ir petražoles. Pasūdykite, įpilkite 2 šaukštus balzaminio acto, viską lengvai išmaišykite.
Paprikas perpjaukite pusiau arba nupjaukite ties kotais (priklausys nuo to, kokias paprikas vartosite: turinčios keturias kupreles patogiai stovi, o turinčios tris – niekaip nestovės, taigi jas geriau perjauti išilgai), išimkite sėklytes.
Prikimškite paprikas įdaru, išdėliokite kepimo inde ir kepkite 190 °C orkaitėje apie 20–30 minučių, kol paprikos suminkštės, o sūris išsilydys.
sveiki, soru kruopas as megstu, bet zinau, kad jas reikia gerai nuplauti po karstu vandeniu, kad iseitu tas kartumynas, ar tas pakepinimas cia veikia kaip kartumo panaikinimas?
Man šis receptai labai priminė tarp siciliečių mamų ir močiučių populiarų patiekalą, kuris man labai patinka – džiovintais duonos trupiniais, provolone ir parmigiano sūriais įdarytas paprikas (peperoni ripieni con mollica). Tiesa, jūsiškis gal kiek sveikesnis 🙂
Man paprikos gavosi rūgščios 🙁
Labai skanus įdaras. Man jo gavosi per daug, bet aš jį vieną sulapnojau kol paprikos kepė 🙂
Tikrai labai skanu. Visa šeimyna su mielu noru viską sutvarkė iki paskutinio kąsnio. Ačiū už gardų receptą!