Spausdinti

Turtinga ir skalsi – tik ir pusryčiams, ir vakarienei.

Soti skaldytų grūdų košė

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

Alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
300 g rūkytos šoninės
250 g pievagrybių
1 poras
3 morkos
400 g keturių grūdų mišinio
1,5 l sultinio
Juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Skaldytus grūdus suberiame į kiaurasamtį ir perplauname karštu tekančiu vandeniu. Atidedame trumpam į šalį.

2

Į storadugnį puodą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkiai supjaustytą svogūną. Kubeliais supjaustome kiaulienos šoninę, ją suberiame puodan taip pat. Maišydami pakepame, kol viskas lengvai paskrus, lašinukai išleis riebalus.

3

Plonais griežinėliais supjaustome pievagrybius, porą. Kubeliais susmulkiname morkas ir viską kartu siunčiame lengvai gražiai apkepti ir suminkštėti.

Reklama
41011
4

Ant daržovių supilame sultinį (tiek, kad apsemtų daržoves) ir užverdame. Kai puodas ima kunkuliuoti, suberiame visas išbrinkusias kruopas , pagardiname druska ir juodaisiais pipirais ir vėl užverdame iki kunkuliavimo.

5

Tada jau dengiame dangtį ir statome į vidutiniškai įkaitintą orkaitę (160-180 laipsnių) pašusti apie 20-30 minučių. Arba darykit taip, kaip mūsų močiutės visą gyvenimą darydavo – apvyniokite puodą pledais, uždangstykite pagalvėmis ir paliktie šusti 1-2 valandas.

6

Pabaigoje, prieš dėliodami košę į dubenėlius, pagardiname smulkintais krapais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Košė nuostabi, senai bevalgiau tokio skanumoBeatos receptai sudėlioja taškus-ką tikrai verta pasigaminti

Rašyti komentarą