Turtinga ir skalsi – tik ir pusryčiams, ir vakarienei.
Soti skaldytų grūdų košė
Reikės:
Gaminimas
Skaldytus grūdus suberiame į kiaurasamtį ir perplauname karštu tekančiu vandeniu. Atidedame trumpam į šalį.
Į storadugnį puodą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkiai supjaustytą svogūną. Kubeliais supjaustome kiaulienos šoninę, ją suberiame puodan taip pat. Maišydami pakepame, kol viskas lengvai paskrus, lašinukai išleis riebalus.
Plonais griežinėliais supjaustome pievagrybius, porą. Kubeliais susmulkiname morkas ir viską kartu siunčiame lengvai gražiai apkepti ir suminkštėti.
Ant daržovių supilame sultinį (tiek, kad apsemtų daržoves) ir užverdame. Kai puodas ima kunkuliuoti, suberiame visas išbrinkusias kruopas , pagardiname druska ir juodaisiais pipirais ir vėl užverdame iki kunkuliavimo.
Tada jau dengiame dangtį ir statome į vidutiniškai įkaitintą orkaitę (160-180 laipsnių) pašusti apie 20-30 minučių. Arba darykit taip, kaip mūsų močiutės visą gyvenimą darydavo – apvyniokite puodą pledais, uždangstykite pagalvėmis ir paliktie šusti 1-2 valandas.
Pabaigoje, prieš dėliodami košę į dubenėlius, pagardiname smulkintais krapais.
Košė nuostabi, senai bevalgiau tokio skanumoBeatos receptai sudėlioja taškus-ką tikrai verta pasigaminti