Spanguolių padažas nėra labai tradicinis lietuviškas dalykas, bet angliškas, tai tikrai. Nuo tada, kai pradėjau čia švęsti Kalėdas, visada verdu pati. Parduotuvėje pirktas tikrai niekada neprilygsta pačių pagamintam. Šis spanguolių padažas–uogienė puikiai tiks ir prie karšto kepto šventinio paukščio, ir prie šaltų mėsos vyniotinių. Jame susidraugauja obuoliai dėl masės, spanguolės šaldytos arba šviežios ir dar džiovintos dėl saldumo, puikaus aromato suteikia brendis ir imbieras.
Spanguolių padažas
Reikės:
Gaminimas
Obuolius nuskutam ir supjaustom į puodą.
Ten pat dedam šaldytas ir džiovintas spanguoles, užpilame citrinų sultimis, brendžiu ir įmetame imbiero gabalėlius (nepjaustytus, reikia tik aromato nežymaus, paskui išimsime) ir, jei norisi, truputėlį (vos vos) cinamono malto bei porą šaukštų cukraus.
Leidžiam viskam gerai paburbuliuoti, sutirštėti, alkoholiui išgaruoti (maždaug 20 minučių) ir padažas paruoštas.
kur galima stiklini indeli nusipuirkti? 🙂 kiek ieskojau neradau 🙂
kur galima stiklini indeli nusipuirkti? 🙂 kiek ieskojau neradau 🙂
Viriau, valgiau…..niekam nedovanosiu, nes man ir pačiai labai skanu!!!
Viriau, valgiau…..niekam nedovanosiu, nes man ir pačiai labai skanu!!!
laaabai skanus!!!!!!!!!!!!
laaabai skanus!!!!!!!!!!!!
Sveiki, o koks kiekis padazo gaunasi is nurodyto produktu kiekio? Aciu
ar brendis yra butinas? gal galima keisti kuo nealkoholiniu? visgi valgys ir mazametis, zinau kad virs ir nugaruos, bet…
ar brendis yra butinas? gal galima keisti kuo nealkoholiniu? visgi valgys ir mazametis, zinau kad virs ir nugaruos, bet…
labai skanus padazas, taciau mums pasirode per saldus prie mesos, kad nors tepk ant batono 🙂 todel ipyliau dar siek tiek daugiau brendzio, daugiau citrinos sulciu ir gale dar imbiera susmulkinau smulkintuvu ir sumaisiau, tai isejo super padazas, ir ne per saldus ir jau tikrai tik prie vistienos,mesos patiekalu. Toks netgi stipraus skonio, susildantis nuo imbiero 😉
Graziu Jums Svenciu Beata!
Beata, kalusimas… o jei kalakutas keptas prikisant citrusiniu vaisiu(apelsinas-citrina-limas) ar sis padazas nesipjaus, nes kalakutas bus sausokas, tai norisi kazkokio padaziuko….
aciu
Beata, kalusimas… o jei kalakutas keptas prikisant citrusiniu vaisiu(apelsinas-citrina-limas) ar sis padazas nesipjaus, nes kalakutas bus sausokas, tai norisi kazkokio padaziuko….
aciu
Aš irgi visur ieškojau indelių ir radau;)Pas bitininką,nes nesezonas;)
Labai ačiū už nuostabų receptą!!! Manau dabar kasmet jį gaminsiu 🙂 Šiais metais juo apdovanojau visus ir tikrai visi liko nustebinti ir patenkinti 🙂 Ačiū, ačiū, ačiū…
P.S. O indukų iškojau gal kokiose 8 parduotuvėse, bet neradau. Tai teko į paprastus viską sudėti, bet skoniui tai nepakenkė 😀
cia citrinu sulciu 500 ml reik ?
Siek tiek pameluota apie kieki.
Padarius dvi porcijas is normaliu lietuvisku obuoliu gavosi apie 600-700ml.
Miela Beata,
Kiek laiko sita padaza galima saldytuve laikyti?
Aciu
Gaminau mamai dovanų (Kalėdom). Labai patiko 🙂 AČIŪ
Gerbiama Beata, ar galima gaminti šį padažą su šviežiom bruknėm? Dabar kaip tik jų metas.
Šitą padažą valgėm su vištienos kepsneliais. Šaldytuve jau savaitę laikosi, labai skanu ir su čirviniais blynais ir paprastais. Pradžioj jautėsi kartumas. Dabar kai pastovėjo tai kartumo nebesijaučia. 🙂 rekomenduoju tiems, kurie dar neišbandė. 🙂 ačiū, Beata, už tobulą padažą/uogienę. 🙂
Dieviškas. Nesitikėjau tokio tobulo skonio! O dėl brendžio – pati esu maitinanti, tai tikrai nesibaiminkit, jo ten nė kvapo neliko, brendis tiesiog suteikė tokį gerą brandų skonį padažui. Darysiu dar ir dar! Ačiū, Beata!
Kiek ilgai galima spanguolių padažą laikyti? Ar galima, pvz. išvirti vasarą ir laikyti žiemai?
Vilija, jei uždarysite į sterilizuotus stiklainiukus ir laikysite kur rūselyje, turėtų žiemos sulaukti.